EVO zašto se narandže prodaju u crvenim mrežicama! Neverovatan trik trgovaca o kojem malo ko razmišlja!

Autor: Informer, Republika

Vesti

11.06.2019

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste primetili da se pomorandže uvek prodaju u crvenim mrežastim vrećicama - nikada žutim, plavim ili zelenim? Evo zašto!

RepublikaFoto: pixa
Foto: Ilustracija

Ne postoji ništa lepše od sveže ceđene pomorandže. Ali da li ste ikada primetili da se pomorandže skoro uvek prodaju u crvenim, mrežastim vrećicama? Verovatno nikada niste razmišljali o tome.

Zašto crvena mrežasta vreća?

Ispostavilo se da je to podmukla taktika koju koriste prodavnice – crvene, mrežaste vrećice zapravo čine da narandže izgledaju narandžastije.

Zaista je tako! Crvena boja na kori narandže stvara iluziju koja čini da izgledaju više narandžasto, ohrabrujući kupce da ih kupe.

Trik takođe deluje i kod drugih citrusnih plodova narandžaste boje, kao što su mandarine i grejpfrut.

Uzgajivači citrusa i prodavnice prehrambenih proizvoda čak rade nešto slično za limun, koji se obično prodaje u belim, žutim ili zelenim mrežicama kako bi izgledali žuće. (Ako bi limun bio u crvenoj mrežastoj vreći izgledao bi narandžasto!)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading