Obrušio se plafon u subotičkoj osnovnoj školi, dve devojčice povređene

Autor: Republika

Vesti

10.06.2019

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve devojčice su lakše povređene kada je na njih pao malter s plafona učionice u Osnovnoj školi "Ištvan Sečenji” u Subotici.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto: Ilustracija

Incident se dogodio za vreme nastave, dok su i đaci i nastavnici boravili u učionici. Na sreću nije bilo težih povreda. Ostali učenici nisu povređeni kao ni učiteljica koja je bila sa njima u razredu.

- Preduzeli smo sve mere, odmah pozvali i građevinsku inspekciju, jer je do obrušavanja maltera došlo neočekivano. Srećom, samo jedna devojčica je zadobila manju ogrebotinu, a druga se zbog mučnine tog dana javila u bolnicu. Stres su svakako doživeli, ali smo sve preduzeli da umirimo decu i preduzmemo potrebne mere oko sanacije - rekla je direktorka škole Vesna Vajs, prenose beogradski mediji.

Ona objašnjava da je ta škola godinama dograđivana, prvi sprat, pa potkrovlje, ali ništa nije bilo vidljivo kao opasnost.

- Malter je popustio u toj učionici i pao sa plafona, ali nije bilo pukotine koja bi ukazivala na opasnost. Uredno je okrečena učionica, taj komad je bio veličine metar sa 50 centimetara, pao je baš iznad dvoje dece. Nastave nema u toj učionici, planiramo gipsanim pločama da zaštitimo plafon. Roditelje smo odmah obavestili, a u kontaktu smo i sa građevinskom inspekcijom. Škola je održavana, ali pre desetak godina je građen gornji sprat. Inspektori su rekli da je moguće takvo iznenadno obrušavanje, bez vidljivih pukotina, da se takve stvari ne mogu predvideti - kaže direktorka.

Ona napominje da rukovodstvo škole oseća odgovornost, da su pozvali i policiju pored građevinske inspekcije, ali da ovu situaciju nisu mogli predvideti, jer nije bilo ni poplave, ni pukotina koji bi ukazali na opasnost sa plafona.

Policija je ocenila da nema osnova za bilo kakvu prijavu, a inspekcija građevine ocenjuje da je popustio malter vezan za betonske blokove, što će biti sanirano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading