IZNENAĐENJE NA PRAZNIK: Deca migranata dobila školski pribor, a odrasli meso!

Autor: Tanjug

Vesti

04.09.2017

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenicima Osnovne škole "Jovan Ristić" u Borči, u kojoj nastavu pohađaju i deca migranti, danas su uručeni rančevi sa školskim priborom i tom prilikom istaknuto da je obrazovanje za decu migrante od presudnog značaja, kao i da im Srbija pruža pomoć i podršku.

RepublikaFoto: Tanjug
Obišao migrante: Zoran Đorđević

Tu školu posetili su jutros ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, pomoćnica za predškolsko i osnovno obrazovanje ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vesna Nedeljković, direktor kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo i šef Predstavništva UNHCR-a u Srbiji, Hans Fridrih Šoder, saopštilo mje resorno ministarstvo.

Školski rančevi sa didaktičkim materijalima podeljeni su svoj deci osnovne škole Jovan Ristić , među kojima su i deca migranti i deca iz socijalno ugroženih porodica.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ranije je najavilo niz novih projekata i platformi, koji imaju za cilj podršku ranjivim kategorijama migranata, naročito deci.

Đorđević je istakao da sva deca u Srbiji moraju imati isti tretman, bez obzira na versku, nacionalnu pripadnost i socijalni status i dodao da je nesmetano obrazovanje svakog deteta jedno od osnovnih ljudskih prava.

RepublikaFoto: Tanjug
Deca dobila školski pribor

Đorđević je dodao i da Ministarstvo konstantno radi na unapređenju u oblasti podrške osetljivim grupama dece, kao što su deca bez roditeljskog staranja, deca u zavodima za vaspitanje i deca migranti.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading