STIGAO SPAS! Vojska Srbije postavila most u selu Sirča

Autor: Tanjug

Vesti

08.06.2019

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inžinjerija Vojske Srbije postavila je teški mehanizovani most u selu Sirča i povezala stotinak domaćinstava sa Kraljevom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije

Most su u petak postavili pripadnici 210. inžinjerijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske i to na mestu gde je nabujala reka srušila postojeći most na lokalnom putu koji se potpuno urušio ostavljajući stotinu domaćinstava odsečene od ostatka sela, Kraljeva i okoline.

- Prisustvovali smo uspešnoj realizaciji zadatka iz treće misije Vojske Srbije - otklanjanje posledica od elementarnih nepogoda i tehničko-tehnoloških nesreća, gde je inžinjerijska jedinica Druge brigade Kopnene vojske nakon nekoliko dana stanovništvo sela ponovo ''spojila sa svetom" - rekao je komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović i dodao da je ovo još jedna je potvrda veze vojske i naroda. 

Zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević, koji je sa generalom prisustvovao podizanju mosta, zahvalio je Vojsci Srbije na brzoj intervenciji u "er lokalna samouprava nije imala način da bez pomoći vojske reši ovaj problem".

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije

- Nije prvi put da se angažujemo na ovakvim zadacima, ali nadam se da će u budućnosti, pravovremenim preduzimanjem svih adekvatnih mera, biti manje potreba za angažovanjem vojske u otklanjanju ovakvih posledica - izjavio je general Kuzmanović.

Teški mehanizovani most namenjen je za premošćavanje suvih i vodenih, veštačkih i prirodnih prepreka. Maksimalna širina premošćavanja je do 40 metara, a dubina do tri metra.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading