U Kikindi pronađeno 300 tona opasnog otpada

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.06.2019

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nekadašnjoj fabrici "Hemik" u Kikindi pronađeno je oko 300 tona opasnog otpada, uglavnom otpadne ambalaže kontaminirane hemijskim materjialima, rečeno je Tanjugu u Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) Kikinda.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, uviđaj su 1. juna izvršili OJT Kikinda u prisustvu pripadnika kriminalističke policije i nadležnih inspekcija.

Odgovornom licu jednog novosadskog preduzeća, V.B., koje je kao zakupac nezakonito skladištilo opasni otpad, određen je pritvor od 30 dana 5. juna, ali je danas drugostepeno veće Osnovnog suda u Kikindi osumnjičenom ukinulo pritvor i on će se u daljem toku postupka braniti sa slobode, navodi se u odgovoru OJT Kikinda Tanjugu.

Miroslava Krnić iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Kikinde izjavila je da je istraga u toku.

- Rezultati analiza pokazaće nam o kojoj vrsti otpada i o kojim količinama se radi. Nema razloga za strah i brigu - izjavila je Krnić za RTS.

Ona je dodala da će uklanjanje posebno opasnog otpada biti obavljeno u skladu sa zakonskim normativima, a da će to obaviti nadležne stručne službe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading