Otkriveno odakle su stigle divlje svinje na Novi Beograd

Autor: Republika

Vesti

06.06.2019

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krdo divljih svinja juče je šokiralo Novobeograđane,a o ovom nesvakidašnjem događaju odmah su obaveštene ekipe “Veterine Beograd” koje su potvrdile pretpostavke da su divlje svinje na Novi Beograd stigle sa Velikog ratnog ostrva. Ljudi iz ovog gradskog preduzeća ih prate već neko vreme, i tvrde “da je sve to normalno zbog povećanja vodostaja, ali da se ovakve situacije ipak retko dešavaju”.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

 Ovo je populacija od oko 30 divljih svinja koje su se nalazile na Velikom ratnom ostrvu. One su uplašene. Kada se smanjuje njihov životni prostor, i kada osete da su ugrožene, tog momenta se deo populacije sklanja.

Preplivale su reku i došle do Novog Beograda. Dobro je što se kreću noću, danju su one sakrivene i izbegavaju grad i ljude. Preventiva mora da postoji i maksimalna opreznost zbog čega su sve naše ekipe uključene. Naši radnici su uhvatili jedno prase i jednu divlju svinju, one su predate Lovačkom udruženju. Narednih dana, kada se steknu uslovi, biće stavljene u rezervat - kaže za “Blic” Budimir Grubić, direktor “Veterine Beograd” i dodaje da je nemoguće vratiti ih na Veliko ratno ostrvo jer bi onda postojala mogućnost da se one ponovo vrate.

Kako kaže, sve ekipe “Veterine Beograd” raspoređene su duž cele trase njihovog kretanja i već danima prate situaciju.

 Ova grupa divljih svinja mogla je preći i na drugu stranu Velikog ratnog ostrva, ali su se one, iz nepoznatog razloga, odlučile za Novi Beograd. Slična situacija je bila i 2014. godine kada su divlje svinje sklonjene i vraćene u prirodno okruženje - kaže Grubić i dodaje u šali “da je očigledno da su svinje sada imale bolju informaciju da li će vodostaj porasti ili neće”.

Pojava divljih svinja na beogradskim ulicama nije ni tako retka pojava, ali su se sada prvi put pojavile u krdu. Tako su 2014. godine zaposleni u garaži “Energoprojekta” na Novom Beogradu zatekli podivljalog vepra teškog stotinak kilograma kojeg su satima jurili policajci, ali i lovci, da bi životinja na kraju iskočila kroz prozor visok metar i po i pobegla ka hotelu “Jugoslavija”.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading