Stiglo objašnjenje iz Novog Pazara: Evo zašto je bagerista prebacivao smeće u vodu, umesto u kontejner

Autor: Blic, Republika

Vesti

05.06.2019

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak iz Novog Pazara šokirao je javnost, s obzirom na to da se na njemu vidi kako bager izvlači iz reke gomilu đubreta, i potom ga vraća u vodu, samo sa druge strane mosta! Sada je stiglo i objašnjenje zašto se tako postupilo.

RepublikaFoto: twitter.com/severe-weather.EU ‏
Potez bageriste koji je šokirao sve!

Nadležni su rekli da takav postupak ima i svoj stručni naziv - "razmuljivanje" i da je bagerista zapravo ovim potezom sprečio dodatno izlivanje vode.

Zagrabivši mulj, kašika bagera usput je pokupila i nakupljeno smeće, koga su lokalne reke prepune, a činjenica da nije odloženo na obalu ili u kamion, koji bi ga prevezao do smetilišta, opravdana je činjenicom da je u pitanju vanredno stanje.

- Kako bi se što hitnije reagovalo i sprečilo izlivanje reka i plavljenje kuća, angažovana je sva raspoloživa mehanizacija javnih i privatnih preduzeća i upućena na kritične tačke. U ovom slučaju se verovatno radi o bageru privatne firme koji je angažovan na čišćenju korita Raške u naselju Selakovac, kod takozvanog Hadžibulića mosta – kazao je jedan od članova Štaba za vanredne situacije.

On nije međutim mogao da objasni i zašto je smeće ponovo bacio u reku, a ne na obalu.

- Verovatno je vozač u tom trenutku razmišljao samo kako da ukloni taj "čep" koji se stvorio i spreči izlivanje Raške, bez razmišljanja da će te flaše možda negde nizvodno napraviti neki problem – kaže za "Blic" jedan od članova Štaba za vanredne situacije.

Kako je dodao, šteta bi bila znatno veća da nije bilo dobre reakcije javnih i privatnih preduzeća, kao i pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading