Tuga posle poplava: U Sirči na ulicama leže mrtve životinje, u Kraljevu oštećeno 400 kuća, uništeno 16 mostova

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.06.2019

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle jakih kiša voda se iz većine poplavljenih područja u centralnoj i zapadnoj Srbiji povlači, ali je u nekim mestima, poput Sirče, je i dalje kritično.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

U opštini Lučani voda se povlači, a narednih dana biće utvrđene štete koje su naročito zadesile Dragačevo, gde se pojavilo i klizište. 

U pomoć ugroženim građanima uključila se i Vojska Srbije, na poziv Štaba za vanredne te opštine.


Velika šteta naneta je i Kraljevu, gde je poplavljeno je više od 400 kuća i objekata, oštećeno ili potpuno uništeno 16 mostova, a saobraćaj je prekinut na 20 putnih pravaca. 

Posebno je teška situacija u mestu Sirča, gde su, kako navodi Prva televizija, po ulicama uginule životinje, a nedostaje i osnovnih životnih namirnica.

Načelnik Štaba za vanredne sitaucije u Čačku Bratislav Zečević rekao je za Prvu da opasnost od poplava u tom kraju više ne postoji, ali da se preduzimaju preventivne mere, budući da je na snazi žuti meteoalarm.

Rekao je i da tri sela za sada nemaju vode jer su bujice presekle cevi, ali da će voda biti dostavljena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading