RHMZ upozorava: Očekujte obilne padavine sa vremenskim nepogodama!

Autor: Tanjug

Vesti

03.06.2019

06:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ izdao je upozorenje na obilne padavine koje će danas zahvatiti području južne, centralne i istočne Srbije gde se očekuje oko 30 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Ponegde su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa pojačanim vetrom i pojavom grada.

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, koji će biti izraženiji u centralnim, istočnim i južnim krajevima, gde se očekuju obilnije padavine, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa pojavom grada. 


Duvaće slab, severni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od 12 do 16, najviša dnevna od 20 do 24 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Jutarnja temperatura biće oko 15, najviša dnevna oko 22 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do četvrtka će biti promenljivo oblačno, još u utorak u većini mesta sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Njihova žestina i intenzitet će se u naredna dva dana smanjivati, a temperatura će uz duže intervale sunčanog vremena biti u porastu. Od petka do kraja perioda pretezno sunčano i osetno toplije.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading