Obeležen Dan srpske diplomatije: Bikoviću povelja za promociju Srbije

Autor:

Vesti

30.05.2019

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić priredio je juče svečani prijem povodom Dana srpske diplomatije, koji se obeležava kao sećanje na 29. maj 1839. godine, kada je osnovana Knjaževska kancelarija inostranih dela.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Miloš Biković

Tim povodom Dačić je u Skupštini Srbije dodelio povelje na planu diplomatije, i to glumcu Milošu Bikoviću i ambasadorima Slavenku Terziću i Ljiljani Nikšić.

Priznanje za izuzetan lični doprinos u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu pripalo je srpskom glumcu.

Povelja za promociju Srbije

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Bikoviću je povelju uručio ministar Dačić

- Radim ono što smatram da bi trebalo da radi svako ko bi se našao u mojoj situaciji. Nisam ja srpsku kulturu promovisao, već sam sebe želeo da istaknem. Srpska kultura i nasleđe su u svetu mene uzdizale, a ne obratno - rekao je Biković.

Prijemu u Narodnoj skupštini, na kojem je obeleženo i 100 godina od osnivanja diplomatskog arhiva u Ministarstvu spoljnih poslova, prisustvovali su predsednica parlamenta Maja Gojković, ministri Slavica Đukić Dejanović, Vladan Vukosavljević, Goran Trivan.

102 od 193 države sveta posetio Dačić za pet godina, prešao 1,1 milion kilometara 

Prisustvovali su i predstavnici diplomatskog kora, među kojima i ambasadori Rusije i Kine Aleksandar Čepurin i Čen Bo, predstavnici verskih zajednica u Srbiji, potomci Mihajla Pupina, Branislava Nušića, Avrama Petronijevića i drugi.

Goca u patikama

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Gordana Čomić

Svečanost je iz prikrajka gledala i predsednica Demokratske stranke Gordana Čomić, i to u patikama i teksasu. Neprikladno i mestu i događaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading