EVRO BOOK PROSLAVIO 30 GODINA RADA

Autor:

Vesti

24.05.2019

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izdavačka kuća Evro Book 23. maja proslavila je jubilarnih 30 godina rada. Svečanost je održana u Belom dvoru, na Dedinju, u prisustvu brojnih zvanica iz sveta izdavaštva, kulture, umetnosti, medija i drugih sfera poslovanja s kojima ova kuća godinama uspešno sarađuje.

Foto: Promo foto

- Želim da zahvalim na ukazanoj časti Njegovom preosveštenstvu vladiki šumadijskom gospodinu Jovanu, gospodinu ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću, veliko hvala i Njegovom visočanstvu prestolonasledniku Aleksandru i Njenom visočanstvu princezi Katarini što su nam otvorili vrata svog doma i omogućili nam da svoj jubilej obeležimo u ovom divnom zdanju -  u pozdravnom govoru obratio se prisutnima gospodin Novica Jevtić, vlasnik i osnivač Izdavačke kuće Evro Book.

RepublikaFoto: Promo foto

IKP Evro je osnovan davne 1989, kasnije je promenio naziv u Evro–Giunti, a 2015. godine urađen je ribrending, te je ova izdavačka kuća otad poznata kao Evro Book. Trideset godina praćenja svetskih trendova u izdavaštvu, osluškivanja želja čitalaca, negovanja lepe domaće i prevodne književnosti doveli su ih u sam vrh izdavaštva u Srbiji.

Foto: Promo foto

Na jučerašnjoj proslavi 30 godina rada Evro Booka, vlasnik i osnivač Novica Jevtić takođe je istakao da su protekle godine bile godine uspona i padova:

RepublikaFoto: Promo foto

- Trideset godina tokom kojih je svako jutro bilo jedan mali pohod za očuvanje ljudi i firme, a svako veče svođenje računa posle još jedne pobede ili razočaranja. U prirodi je čovekovoj da, kad nešto stvara, želi da to traje što duže, zato sam danas zahvalan za svaku godinu koja je iza nas.

RepublikaFoto: Promo foto

Bogat opus Izdavačke kuće Evro Book najvećim delom čine knjige za decu. Omiljeni junaci kao što su Pepa prase, Trolovi, Tom i Džeri, Superkrila, Štrumpfovi, Helou Kiti, Džeronimo Stilton, Pčelica Maja, Betmen, Supermen, Kalimero i mnogi drugi, razvijali su dečju maštu i ljubav prema knjizi. Veliku pažnju čitalaca privlače edicije "Zaboravljene priče" i "Priče iz davnina", kao i serijalima "Džeronimo Stilton" i "Tea Stilton", a za malo starije čitaoce, tu je i svetski hit, serijal "Hari Poter".

Foto: Promo foto

Takođe, veliku pažnju Evro Book poklanja srpskoj istoriji, a među domaćom istoriografijom svakako se ističu monografije kraljeva iz Dinastije Karađorđević, među kojima je i najnovina, luskuzno opremljena knjiga "Petar I – kralj oslobodilac", koju su od izdavača dobili svi gosti na poklon po završetku jučerašnje proslave jubileja.

RepublikaFoto: Promo foto

- Dragi prijatelji, za ovih 30 uzbudljivih zajedničkih godina, moja zahvalnost ide svima vama. Snaga prijateljstva meri se i jačinom iskušenja kroz koja su ona prošla. A večeras, kada vidim koliko je prijateljstava odolelo vremenu i iskušenjima, mogu samo da budem ponosan i zahvalan - ovim rečima je gospodin Novica Jevtić završio obraćanje prisutnima.

www.evrobook.rs

RepublikaFoto: Promo foto

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading