NASTAVLJAJU U DOBROM PRAVCU: Glavni tužioci Srbije i Grčke potpisali sporazume o saradnji

Autor:

Vesti

23.05.2019

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je danas, 23. maja 2019 godine, u sedištu Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu, potpisala sporazum o direktnoj saradnji sa Generalnim tužilaštvom Republike Grčke, u čije ime je sporazum potpisala Generalni tužilac Republike Grčke, gospođa Kseni Dimitriu Vasilopolu.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Dolovac i Vasilopolu

U toku sastanka glavni tužioci Republike Srbije i Republike Grčke su razgovarali o nastavku dobre međusobne saradnje u krivičnim predmetima javnih tužilaštava naše dve prijateljske zemlje, a posebno saradnje u oblasti organizovanog kriminala, ilegalnih imigracija, trgovine ljudima i trgovine drogom, kao i u drugim oblastima teškog kriminala.

Foto: Srpski telegraf

Generalni tužilac Grčke, gospođa Vasilopolu, posebno je istakla podršku Republičkom javnom tužilaštvu u procesima evro-integracija koji se tiču pravosuđa, sa posebnim osvrtom na izuzetno dobru saradnju koje je naše tužilaštvo pružilo i pruža u okviru sistema saradnje Evropske Unije EURODžAST, te izrazila zadovoljstvo što će Republika Srbija i Republičko tužilaštvo u toku ove godine zvanično pristupiti toj organizaciji za krivično-pravnu saradnju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading