Šokantni rezultati studije: Dve trećine Srba iscrpljeno na poslu

Autor:

Vesti

20.05.2019

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od dve trećine Srba pati od hronične iscrpljenosti na poslu ili je bilo na ivici iscrpljenosti, navodi se u međunarodnoj zdravstvenoj studiji za 2019. godinu farmaceutske kompanije "Štada", u okviru koje posluje "Hemofarm", a koja je pokazala da takozvani sindrom izgaranja na radnom mestu jedino Ruse pogađa više nego Srbe.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Istraživanje kojim je obuhvaćeno devet evropskih zemalja, a koje je nedavno predstavljeno na međunarodnoj konferenciji u Berlinu pokazalo je da je više od polovine Evropljana (55 odsto) doživelo hroničnu iscrpljenost na poslu ili bilo blizu tome ili da iz ličnog iskustva zna koji su simptomi te "bolesti".

Sindrom izgaranja na poslu najviše pogađa Ruse (72 odsto), Srbe (66 odsto) i Poljake (62 odsto), dok se manje od polovine ispitanika u Španiji, Italiji i Nemačkoj (49 odsto), kao i u Francuskoj (44 odsto), suočilo sa hroničnom iscrpljenošću na poslu.

Onih koji u potpunosti isključuju mogućnost da će izgoreti na radnom mestu je u Italiji (tri odsto), Španiji (tri odsto), Rusiji (četiri odsto), Poljskoj (pet odsto).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading