Proglašen mrtvim pre 38 godina, a sad traži roditelje: Otkriveni prvi dokazi o KRAĐI beba u Srbiji!

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

20.05.2019

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladina Komisija za istraživanje slučajeva nestalih beba i Udruženje "Za istinu i pravdu o bebama" došli su do prvog deteta za koje Radiša Pavlović, član Komisije i predsednik Udruženja, tvrdi da postoje konkretni dokazi da je kao beba ukradeno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Reč je o muškarcu koji je svojevremeno usvojen.

- Usvojenik se obratio za pomoć meni i zamenici Udruženja Milanki Momčilović da mu pomognemo da sazna ko su mu roditelji. Kada smo počeli da istražujemo, shvatili smo da žena koja se vodi kao njegova majka - ne postoji - rekao je Radiša Pavlović.

Da je i otac nepostojeći jasno je jer postoje dve prijave rođenja. U prvoj se navodi i ime oca, u drugoj ga, međutim, nema. Nema ni udatog bračnog stanja žene koja je navodna majka, a nepostojeća mati u posebnom dokumentu odriče se deteta i daje ga na usvajanje.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Radiša Pavlović

Porođaj se desio 3. marta 1981. godine u Opštoj bolnici u Kruševcu. Pavlović kaže da je jasno da je neko dete moralo biti proglašeno mrtvim, da bi se došlo do bebe za usvajanje, a onda je izmišljena majka i svi njeni podaci, i formalno je "odrađeno" usvojenje.

Radiša Pavlović poziva sve žene koje su se tog datuma porodile u kruševačkoj bolnici, a rečeno im je da im je dete preminulo, da se jave Udruženju i Vladinoj komisiji. To će, kako je rekao, nadležnim organima umnogome olakšati potragu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading