Popović Ivković na sastanku s prvim čovekom Regionalnog centra MARRI: Srbija primenjuje dobra iskustva u rešavanju migrantskih problema

Autor:

Vesti

17.05.2019

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas u Beogradu sa direktorom Regionalnog centra MARRI (Regionalna inicijativa za migracije, azil i izbeglice) Saškom Kocevim o dosadašnjim rezultatima i nastavku saradnje.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Biljana Popović Ivković sa Saškom Kocevim

Popović Ivković je istakla da su Republika Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova izuzetno posvećeni saradnji u regionu.

- Republika Srbije je, kao što je poznato, odgovorno pristupila suočavanju sa migracionom krizom, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su posvećeno i humano postupali prilikom rešavanja brojnih izazova, sa kojima su se susreli prilikom velikog priliva izbeglica i tražilaca azila u Evropi tokom 2015. i 2016. godine - istakla je Popović Ivković, podsetivši da je balkanska ruta još uvek aktivna, ali ne kao tokom pomenutih godina. 

Foto: MUP Srbije

Direktor MARRI Regionalnog centra Saško Kocev istakao je da je podrška Republike Srbije od velikog značaja za funkcionisanje MARRI. 

- Kroz Regionalni centar MARRI mogu se podeliti dobra iskustva i modeli na nivou regiona koje Republika Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova primenjuju u borbi protiv svih vrsta kriminala povezanih sa migracijama, kao što su trgovina ljudima i krijumčarenje ljudi - rekao je Kocev.

Foto: MUP Srbije

On je pohvalio konstruktivan pristup Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova reformskim procesima u Regionalnom centru MARRI.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading