Pojavila se nova BIZARNA igra u srpskim školama: Klinci se skidaju i snimaju da bi dokazali nose li original

Autor: telegraf.rs

Vesti

16.05.2019

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da bi dokazli kako su "kul", klinci žele da nose samo skupe stvari koje su original, pa čak moraju i da dokazuju to svojim vršnjacima skidajući garderobu sa sebe kako bi pokazali etiketu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Siromaštvo i haos u zemlji terali su sitne prestupnike da tokom 90-ih skidaju deci nove patike kada krenu u školu. Danas se deca u školi skidaju sama, i to ne zbog nemaštine, već (najčešće lažnog) bogatstva - tj. da bi etiketom dokazali su njihove majice i duksevi skupi originali.

Ova problematična praksa se sve češće dešava u osnovnim školama širom Srbije. 

U želji da budu prihvaćeni i "in" deca potpadaju pod uticaj nerealnih zahteva da sve na njima bude skupo i markirano. Te zahteve nameću jednu drugima, odnosno često dete koje dolazi iz dobro situirane porodice proziva i ponižava svoje vršnjake, kako ako ne nose skupo, manje vrede.

I deca, odrasla u materijalistikom svetu kakav je naš, prihvataju ova pravila i postaju opsednuta brendovima, čije cene najčešće ne odgovaraju platežnoj moći njihovih roditelja.

Kada u školu dođu u nekom novom odevnom komadu, deca moraju da dokažu da je u pitanju skup original.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ne kupuju patike ispod 20.000 dinara

- Skineš se i pokažeš etiketu. Kažeš koliko je nešto koštalo. Što skuplje, to bolje. Niko neće da bude luzer koji nosi patike jefitnije od 20.000 dinara. Mene su terali da skinem duks i da im pokažem etiketu. I da kažem u kojoj radnji sam kupio - rekao je učenik jedne osnovne škole iz Pančeva.

Preko leđa roditelja lome kompleksi koje deca jedna drugoj nameću. Majke i očevi kupuju, ni sami ne znaju od koga novca, samo da im klinci ne budu odbačeni od strane vršnjaka. Neretko na par patika ode i cela plata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading