Donacija NIS-a Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić"

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

15.05.2019

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imajući u vidu da je briga o zdravlju najmlađih ujedno i briga o budućnosti naše zemlje, Kompanija NIS nastavila je podršku zdravstvenim ustanovama u Srbiji svečanim uručenjem donacije Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" u Beogradu.

Foto: Promo foto
Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a (desno) i Radoje Simić, direktor Instituta (levo)

Sredstva koja su zajednički prikupili zaposleni NIS-a i sama kompanija namenjena su nabavci savremene opreme i aparata koji će unaprediti uslove za rad i lečenje pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi, jednoj od najznačajnijih institucija za lečenje dece i omladine u regionu. Među opremom za Institut su i operacioni sto, aparat za anesteziju, monitor za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, operacione lampe i aspirator. Donaciju je u ime kompanije danas uručio Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, a svečanosti u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta su prisustvovali doktor Radoje Simić, direktor Instituta, zaposleni ove ustanove, predstavnici NIS-a, kao i predstavnici medija. Istovremeno, zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera, organizovali su akciju ulepšavanja prostorija Instituta kako bi dodatno unapredili uslove za boravak i rad u ovoj ustanovi.

Foto: Promo foto
Ulepšavanje prostorija Instituta

- Nema važnijeg zadatka i misije od podrške deci. Njihovo zdravlje i srećno detinjstvo su i naš prioritet, naše opredeljenje. Sve što za njih činimo jeste budućnost na delu. To znaju i osećaju svi u NIS-u. Ova donacija je zajednička odluka i želja i zaposlenih i same Kompanije.  Znamo koliko je težak i odgovoran vaš posao. Svakoga dana vodite i dobijate najteže bitke. Zato vam od srca želim da svaki put iz operacione sale izlazite zadovoljni i sa osmehom. Posle najveće brige, to će za mnoge biti najveća radost u životu. U tome je i naše zadovoljstvo i podsticaj da i dalje budemo uz one kojima smo najpotrebniji - rekao je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS.

RepublikaFoto: Promo foto
Uručenje zahvalnice kompaniji NIS od strane Instituta

Radoje Simić, direktor Instituta, zahvalio je NIS-u na donaciji za nabavku opreme za operacionu salu u kojoj se godišnje obavi oko 1.250 operacija.

- Ovom donacijom NIS-a, ostvarenom dobrom voljom zaposlenih i rukovodstva, učinjeno je dobro delo za decu Srbije i regiona. Meni je drago da je kompanija kao što je NIS prepoznala da je ovo bolnica u koju treba ulagati. Ulažu i država i Ministarstvo zdravlja, Fond za zdravstvo i svi drugi koji mogu iz državnih struktura, ali ovo je nešto što, moram reći, doživljavamo kao najveće delo - rekao je Simić.

RepublikaFoto: Promo foto

NIS je godinama jedna od vodećih domaćih kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja. Posebnu pažnju NIS posvećuje unapređenju uslova za lečenje dece i omladine u zdravstvenim institucijama širom Srbije, kako kroz podršku nabavci savremenih medicinskih aparata i opreme, tako i kroz ulepšavanje prostorija u ovim institucijama. Na ovaj način kompanija želi da doprinese da najmlađi pacijenti u Srbiji, kao budućnost naše zemlje, imaju najkvalitetnije uslove za lečenje. NIS je do sada podržao rad velikog broja zdravstvenih ustanova od šireg društvenog značaja među kojima su Univerzitetska Dečja bolnica "Tiršova" u Beogradu, Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, Opšta bolnica "Studenica" u Kraljevu, Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, Klinika za opekotine u Beogradu, Hemato-onkološko odeljenje za dečje interne bolesti u Nišu i porodilišta širom Srbije. U podršku zdravstvenim institucijama NIS je do sada uložio gotovo 100 miliona dinara. Pored toga, u okviru ovogodišnjeg ciklusa korporativnog programa "Zajednici zajedno" NIS će investirati gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) u poboljšanje rada zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Srbobran, Žitište, Kanjiža, Plandište).

Foto: Promo foto

Dodatna informacija:

Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" jedna je od najvažnijih zdravstvenih institucija u Srbiji i regionu koja se bavi lečenjem i zbrinjavanjem dece i omladine. Osnovana je 1950. godine. U toku 2018. u Institutu je obavljeno 200.000 pregleda, na bolničko lečenje je primljeno 27.000 dece i izvršeno je 6.000 operacija. Pored toga, Institut je i nastavna baza Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U Institutu se kontinuirano obavlja edukacija studenata osnovnih i poslediplomskih studija Medicinskog fakulteta, lekara na specijalizaciji iz pedijatrije, dečije hirurgije, anesteziologije i drugih grana medicine, kao i medicinskih sestara i tehničara Visoke strukovne medicinske škole i srednjih medicinskih škola iz Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading