Drama u Velikom Mokrom Lugu! Osnovci čekali da krenu na ekskurziju, a onda se pojavio pijani vozač i agonija je počela

Autor:

Vesti

09.05.2019

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đaci Osnovne škole "Vladislav Petković Dis" iz Velikog Mokrog Luga nisu mogli da pođu na svoju dvodnevnu ekskurziju, zbog pijanog vozača koji je trablo da ih vozi. Đačka agonija je počela u sredu u 8 časova kada je utvrđeno da šofer ima 0,4 promila alkohola u krvi.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

- Trebalo je juče da krenu u 8.00 časova na dvodnevnu ekskurziju sedmog razreda. Ispred škole smo bili u 7.20 časova. Vozač je pijan dovezao autobus, nije prošao alko-test. Tada smo čuli da ne može da se krene. Pokušali su da nam podvale priču da je stopirano zbog jedne devojčice koja neće ići pa moraju da pišu novi izveštaj - ispričali su roditelji.

Osamdesetoro dece višesatno je sedelo u autobusu, dok nije došao drugi vozač, koji je prošao proveru i konačno su krenuli. Međutim, tu nije kraj očaju ekskurzije.

 

 

- Kasnili su na sve moguće. To je tura Zlatibor, Šarganska osmica, gde je trebalo da imaju ručak do 16 časova, a stigli su u 17.30 pa deca nisu ni ručala, a uplatila su. Vozi ih jedan vozač, i to noću, a zabrnjeno je i jedno i drugo. Jutros su ih izbacili u 7 .00 iz hotela, šetali su po planini. Sad se vraćaju na ručak, kreću kada obiđu Zlatibor - dodaju roditelji.

Vozač imao  0,4 promila 

Kako je nezvanično  potvrđeno da je vozač imao 0,4 promila alkohola u krvi, ali agencije i dalje to negiraju.

RepublikaFoto: Tanjug

- Ekskurzija je otišla, nije naš autobus, ali mi smo organizatori - Rekli su  iz agencije "Miveks", dok iz vršačkog Alenik prevoznika, čiji su autobusi, kažu:

- Nije autobus isključen zbog pijanog vozača nego zbog nepoštovanja papirologije, jer je trebalo da se vozač odmori.

U Osnovnoj školi za Telegraf.rs rečeno je da direktorka nije u školi, jer je na ekskurziji, kao i da ne mogu dati podatke o navedenom događaju, a kada su novinari pozvali direktorku ona je spustila slušalicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading