Ja sam Srbin iz Prijepolja, slavim Vaskrs i Ramazan: Glumac iz "Igre prestola" odgovorio na napade

Autor:

Vesti

06.05.2019

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ammara Mešića, jedinog srpskog glumca u svetski popularnoj seriji "Igra prestola", brutalno su napali samo zato što je Srbin!

RepublikaFoto: printscreen
Ammar Mešić

- Izašao je jutros još jedan tekst o meni u "Igri prestola", naslov: "Srbin u Igri prestola". I otvorim komentare. Najčešći su: kako Amar, pa Srbin? Mržnja, u nekim komentarima otvorena, u nekim zapakovana u mrziteljsku duhovitost - napisao je na Tviteru šokirani Mešić, koji je, inače, rodom iz Prijepolja.

NE ZNAJU GRANICE SVOJE ZEMLJE

To mrze oni koji misle da je Prijepolje u Crnoj Gori ili Bosni, dodao je Mešić:

- Jer da je u Srbiji, valjda bi bilo Prepolje. Mrze oni koji ne znaju granice sopstvene zemlje, oni koji se boje Srbije svedene na Beogradski pašaluk, a da iz tog istog pašaluka nisu nikada izašli niti pokušali da nauče nešto o svojoj zemlji, njenoj istoriji i kulturi. Oni koji misle da treba istrebiti one koji se drugačije zovu, imaju drugu veru i verovanja, koji su od njih po bilo čemu različiti.

 

 

MEŠIĆ: Mrze oni koji ne znaju granice sopstvene zemlje, oni koji se boje Srbije svedene na Beogradski pašaluk

 

Kako je naveo, suludo je prebrojavati mu krvna zrnca na takav način.

- Ja sam Srbin iz Prijepolja, koje je u Srbiji. Baka i njeni roditelji i rođaci su pravoslavci, a mi muslimani slavimo i Božić i bajram, Vaskrs i ramazan. Pa, pobogu, kako to da živimo normalno? Ne delimo ljude, ne pristajemo na to da nas dele - uputio je čvrstu poruku Mešić.

NE PLJUJEMO, NE KRADEMO...

Na kraju je poručio da bi umesto što se delimo, trebalo da stavimo razumevanje u prvi plan.

 

- Razdvajamo ljude od neljudi, razlikujemo dobro od lošeg. Ne pljujemo po ulici, ne potkradamo komšije, ne kunemo, ne varamo, ne delimo, ne mrzimo. Plaćamo porez, pevamo himnu, borimo se da naša Srbija bude bolja, uređenija, lepša. I lepo nam je tako, sigurno lepše nego onima koji se bude i ležu sa mržnjom. Lepše nego onima koji misle da je mržnja dokaz ljubavi prema svojoj zemlji ili veri. Svima koji slave srećan Đurđevdan i ramazan Šerif Mubarek Olsun - zaključio je Mešić.

 

Inače, u seriji "Igre prestola" Ammar je bio deo čuvene scene "Walk of shame", u kojoj kraljica Sersei naga izvodi "pokajnički hod" dok na nju bacaju povrće i đubre, a za manje uloge na dan glumci zarađuju po nekoliko stotina evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Nemanja

03.10.2019 18:31

Ja bi voleo da imam nekog u rodbini od muslimana,zena mi je slovakinja pa slavim SVE,kako bi tek onda slavio,svaki dan nesto.