Odlepićemo od vremena! Evo šta nas sad čeka za Đurđevdan

Autor: D. SIMIĆ

Vesti

04.05.2019

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sunčani intervali drugog dana maja samo su nas na tren obradovali jer nas već početkom sledeće sedmice ponovo očekuje pravo jesenje vreme. Kako meteorolozi najavljuju, toplo i sunčano zadržaće se do ponedeljka, a onda ponovo stiže zahlađenje sa kišom i pljuskovima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema navodima meteorologa Đorđa Đurića, vreme će se sa nama igrati već prvog dana vikenda, kada će se smenjivati sunce i pljuskovi, a maksimalna temperatura biće 23 stepena. 

- Umereno toplo će biti i u subotu i u nedelju. Ipak, drugog dana vikenda se u svim krajevima Srbije očekuje jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim predelima biće uslova za grad, olujni vetar i obilnije padavine - kaže on.

Početkom nedelje će pak, kako navodi Đurić, doći do velikog pada temperature.

- U ponedeljak će biti veoma hladno, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok će na planinama pasti sneg. Maksimalna temperatura kretaće se uglavnom od osam do 12 stepeni. Više temperature, do 16 stepeni, očekuju se u Bačkoj, Sremu, Mačvi i Podrinju - poručuje Đurić.

 

Slično vreme za Đurđevdan najavljeno je i za Beograd, gde će biti oblačno i hladno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura iznosiće 10 stepeni.

Razvedravanje meteorolozi najavljuju za utorak, ali će i dalje biti hladno za ovo doba godine. Toplije vreme očekuje nas u sredu, kada će biti pretežno sunčano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading