USKORO USELJAVANJE U AZIL: Predstavnici fondacije Divac obišli centar za migrante

Autor: Tanjug

Vesti

30.08.2017

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovi na izgradnji novog centra za tražioce azila u Tutinu privode se kraju, a objekat su obišli predstavnici fondacije Divac koji tvrde da se radi o najsavremenijem centru na Balkanu a njegov kapacitet je 148 ležajeva.

RepublikaFoto: Tanjug
Migranti uskoro u azilu u Tutinu/Foto: Ilustracija

Marija Tomić, predstavnica fondacije Ana i Vlade Divac rekla je za televiziju Tutin da je tehnički prijem izvršen i da se radi o jednom delu centra koji je renoviran uz pomoć partnera.

- U Tutinu obnavljamo jedan deo centra koji će biti kapaciteta 148 mesta i ovaj centar će uskoro biti pušten u rad. Zajdeno sa CRS-om obnovili smo ovaj centar za azil, centar u Kikindi, Beogradu i radimo na postavljanju dva montažna objekta u Vranju - rekla je ona za televiziju Tutin.

Novoizgrađeni objekat može da funkcioniše kao posebna celina a postoji i deo koji nije završen.

Objekat je kompletno građevinski finiširan a ostalo je da se reše problemi struje i vode navode iz opštinske komisije koja je primila ovaj objekat.

Novi savremeni centar nalazi se u naselju Velje Polje u Tutinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading