Hrvati se jedu od muke: Kako su Srbi srećniji od nas, a zarađuju manje?! Zašto smo mi među gubitnicima?

Autor: Republika

Vesti

02.05.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan hrvatski portal pozabavio se najnovijim istraživanjem UN koji je zaključio da su ljudi u Srbiji srećniji od komšija u Hrvatskoj.

RepublikaFoto: youtube.com/Top Destinations Croatia
Kafić u Zagrebu

Odmah na početku teksta, portal Express.hr istakao je: "Naši susedi puno su srećniji od nas, pa čak i dok zarađuju manje".

Izveštaj i istraživanje o svetskoj sreći UN prave već sedam godina i prate stanje u 156 zemalja po šest ključnih faktora koji doprinose stupnju sreće, a to su zarada, sloboda, poverenje, očekivana životna dob, socijalna podrška i velikodušnost. Na toj lestvici Hrvatska se smestila na 75. mestu, a ispred njih, na 70. i 73. mestu nalaze se Srbija i Crna Gora. 

- Hrvatska se u većini istraživanja i zadržava na polovini te lestvice i moglo bi se reći kako Hrvati nisu toliko srećni ljudi. Podatak koji posebno iznenađuje je i činjenica da Srbija već nekoliko godina beleži porast osećaja sreće, dok Hrvatska beleži pad. Hrvatska je tako, možemo reći, među gubitnicima, a iako smo u odnosu na prošlu godinu blago napredovali, pa sa 82. 'skočili' na 75. mesto, to je veliki pad u odnosu na 2016. godinu kada smo bili na 58. mestu. I dok naši susedi postaju pozitivniji i zadovoljniji, mi naprotiv postajemo sve nezadovoljniji i nesrećniji - navodi se na hrvatskom portalu.

Foto: youtube.com/Top Destinations Croatia

Oni se dalje bave time koliko Srbi zarađuju i napominju da je to mnogo manje od Hrvata.

- Čini se kako taj osećaj sreće kod naših komšija nije povezan sa količinom novca koji imaju, jer kako je pokazalo istraživanje jedne banke, prosečni građanin Srbije ima samo trećinu novca u poređenju sa stanovnicima Hrvatske - zaključile su naše nesrećne komšije iz "Lijepe njihove".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading