Ko stane na pešački ili šine, kazna 25.000

Autor:

Vesti

29.04.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahatim vozačima je odzvonilo. Parkiranje na trotoaru, pešačkom prelazu ili zelenoj površini uskoro bi moglo da bude potpuno iskorenjeno jer bi nesavesne vozače to moglo debelo da košta, čak pet puta više nego dosad.

RepublikaFoto: twitter.com/VoziBezbedno ‏
BAHATO I BEZOBRAZNO Parkiranje na pešačkom

Naime, na sledećoj sednici Skupštine grada naći će se predlog da se kazne za bahato parkiranje sa sadašnjih 5.000 dinara povećaju na drakonskih 25.000. Ukoliko odbornici aminuju ovaj predlog, svi koji imaju običaj da parkiraju gde stignu naći će se u nebranom grožđu i ubuduće će dobro razmisliti gde ostavljaju svoje četvorotočkaše jer bi zbog toga mogli da iz novčanika istresu pola svoje plate.

NULA TOLERANCIJE

Te kazne će se, kako je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, odnositi na parkiranje na tramvajskim šinama, pešačkim zonama, pešačkim prelazima, u parkovima. Beograd godinama muči muku sa nesavesnim vozačima, međutim, prema Vesićevim rečima, bahato parkiranje u prestonici više neće biti tolerisano.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

- Nadamo se da će se ovim povećanim kaznama i konačno stati na put sve rasprostranjenijoj pojavi bahatih vozača koji ostavljaju automobile na pešačkim prelazima, saobraćajnim ostrvima, po parkovima, prolazima, na pešačkim stazama kraj reka - istakao je Vesić.

Nadamo se da će se povećanim kaznama stati na put bahatim vozačima

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika

MATERIJALNA ŠTETA

Izgleda da jedino paprene kazne mogu uticati na svest srpskih vozača da ne ostavljaju svoja vozila gde im se prohte, budući da je grad i ranije preduzimao mnoge mere kako bi stao na put divljačkom parkiranju, ali se oni nisu mnogo obazirali.

Foto: Republika

Podsetimo, Srpski telegraf je nedavno pisao kako se i dalje parkira na Trgu Nikole Pašića uprkos tome što su prošlog juna postavljene nove prepreke i barijere koje su trebale da onemoguće neovlašćene ulaske vozilima na prostor trga. Međutim, pojedini vozači su našli način da ih zaobiđu, pa smo svakog dana svedoci bahatog parkiranja. Osim što na taj način ometaju prolaz pešacima, prave i materijalnu štetu, jer pločnik puca pod težinom automobila, pa je grad prošle godine dao više od 40 miliona dinara za obnovu granitnih ploča u nekoliko ulica u centru grada.

KAZNE
Oštrije kazne će se odnositi na parkiranje:
- na tramvajskim šinama
- pešačkim zonama
- pešačkim ostrvima
- u parkovima

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pekar Djura

29.04.2019 08:40

Остало је још душу да узму овом јадном народу. Аферим машала