Ne dajte da vam vreme uništi raspoloženje! Za vikend crni oblaci nad Srbijom, a evo kad nam se vraća proleće

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

27.04.2019

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred nama je praznična nedelja koju će mnogi iskoristiti da uskršnje i prvomajske praznike provedu negde u prirodi, bilo da se radi o planini, jezeru, pa i morskim destinacijama. Ipak, da li će im vremenske prilike pokvariti ugođaj?

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ/pixabay.com
Foto: Ilustracija

- U subotu nas očekuju jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće severozapadni vetar i temperatura će biti u padu, s tim što ce i dalje biti toplo. Maksimalna dnevna temperatu će biti od 18 stepeni na severozapadu zemlje do 25 na jugoistoku.

U nedelju će biti promenljivo oblačno i svežije. Uglavnom će biti suvo uz sunčane periode, temperatura će biti oko 18 do 22 stepena - kaže meteorolog Đorđe Đurić iz "Weather2Umbrella" .

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Uranak prošle godine

U Novom Sadu će za vreme praznika naredne nedelje maksimalna temperatura dostizati 20 stepeni, dok će se minimalna kretati oko 9. Prema podacima RHMZ-a, Novosađane će od ponedeljka zadesiti kišno vreme, u nedelju će vreme biti vedro i sunčano a razvedravanje se očekuje od četvrtka.

Nišlije očekuje nešto lepše vreme, maksimalna temperatura će biti za nekoliko stepeni viša, do 21 stepen, dok će minimalna naredne nedelje biti 9 stepeni. Kiša se očekuje samo u utorak dok će ostali dani biti uglavnom pretežno sunčani.

Kragujevac će Uskrs dočekati sa maksimalnih 19 stepeni, dok se u toku nedelje očekuje pad temperature i kišni dani sve do četvrtka. U nedelju se očekuje vedro i sunčano vreme.

Posle praznika, temperatura će se podići za nekoliko stepeni. Već u četvrtak i petak predviđena je temperatura od 24 stepena sa povremenim pljuskovima i naoblačenjem

Samo u pojedinim delovima zemlje u toku vikenda očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Oni koji planiraju vikend da provedu na planini mogu očekivati dosta svežije temperature, pa će tako maksimalna temperatura u planinskim predelima dostizati 18 stepeni u subotu, i oko 13 stepeni u nedelju na dan Uskrsa.

Na Zlatiboru u toku vikenda temperatura neće prelaziti 13 stepeni, dok će se minimalna jutranja kretati oko 3 stepena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading