UNICEF:Srbija primer humanog pristupa prema migrantima

Autor: Tanjug

Vesti

29.08.2017

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je primer humanog i odgovornog pristupa prema migrantima, poručio je danas šef predstavništva Dečijeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) Mišel Sen-Loom u razgovoru sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem.

RepublikaFoto: pixabay.com
UNICEF pohvalio Srbiju

- UNICEF koristi priliku da Srbiju uvek istakne kao primer humanosti i dobre prakse i želimo da razvijamo dalje saradnju u svim oblastima koje ministarstvo prepozna kao prioritet - naglasio je Sen-Lo koji je Đorđeviću čestitao na imenovanju za ministra.

Kako je navedeno u saopštenju, Đorđević se zahvalio Sen - Lou na nesebičnoj podršci koju UNICEF pruža Srbiji, sa željom da se saradnja dodatno unapredi naročito u oblasti podrške ranjivim kategorijama dece.

- Ponosni smo na saradnju sa UNICEF-om, dugu 70 godina. UNICEF prepoznajemo kao jednog od ključnih partnera u oblasti zaštite dece i u tom duhu uzajamnog razumevanja i partnerskog odnosa želimo da nastavimo saradnju kako bismo zajedno ostavili zalog za buduće generacije - naglasio je Đorđević.

Na sastanku su kao oblasti u kojima će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i UNICEF intenzivirati saradnju prepoznate usluge porodičnog savetnika, razvoj lokalnih ustanova socijalne zaštite, kao i promocija Nacionalne strategije za zaštitu dece od nasilja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading