Rušenje mršave zgrade biće gotovo za tri meseca!

Autor: D. S.

Vesti

25.04.2019

05:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hvala bogu, konačno počinju da ruše, prve su reči komšija čuvene slim ili mršave zgrade, građene bez građevinske dozvole na obodu Medaković padine u beogradskoj opštini Zvezdara.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mršava zgrada

Tačno u 12.30 juče je nastavljeno rušenje najružnije zgrade u prestonici, započeto pre dva dana po nalogu inspekcije grada Beograda. Radnici firme "Jadran", angažovane za ovaj posao, juče su imali mnogo više uspeha u rušenju nelegalnog objekta jer ih je vreme bolje poslužilo u odnosu na dan ranije, kada je jak vetar ometao radove. Radnici su tokom čitavog dana rušili blokove sa zgrade, ali i noseće zidove koje su počeli da se grade pre gotovo godinu dana.

Ovoj odluci posebno su se obradovali stanari zgrade preko puta ove mršavice, koji kažu da su veoma zadovoljni i srećni što je konačno došao i taj dan jer im je ovaj komšijski objekat kompletno uništio svaki pogled.

330.000 evra iznose troškovi rušenja

Kako nezvanično saznajemo, nelegalna zgrada površine 6.500 kvadrata trebalo je da ima oko 100 stanova, a biće sravljena sa zemljom u roku od tri meseca. Prema već završenom tenderu i potpisanom ugovoru, ovo rušenje trebalo bi da košta više od 330.000 evra i, po zakonu, ide na teret investitora.

Uskoro bi trebalo da počne i rušenje hotela na devet spratova jer je investitor imao dozvolu za samo pet

Slična sudbina uskoro bi trebalo da dočeka i hotel u centru Beograda koji je nikao na devet spratova iako je investitor Prezident company imao građevinsku dozvolu za samo pet. Podsetimo, građevinska inspekcija je pre više od godinu dana naložila izvođaču da obustavi radove i sruši sve što je sazidano na divlje. Reporteri Srpskog telegrafa obišli su juče nedovršeni hotel i uverili se da su radovi obustavljeni. Na naše pitanje kada će ovaj nelegalni objekat biti srušen, iz Sekretarijata za inspekcije poslove grada Beograda do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading