Zakonom o pravima boraca i ratnih vojnih invalida ispraviće se višedecenijska nepravda

Autor:

Vesti

24.04.2019

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je krajnje vreme da se uozbiljimo i da kao svaka druga odgovorna država koja misli na svoje ratne veterane, zakonski uredimo prava nekadašnjih pripadnika srpskih snaga bezbednosti, vojske, ratnih vojnih invalida i porodica stradalih boraca, koji su nažalost, već dugi niz godina zaboravljeni i žive na rubu egzistencije, iako su najzaslužniji što danas imamo slobodu i mir, jer kad je bilo najteže, oni su se borili za Srbiju, časno i hrabro braneći svoju zemlju od neprijatelja - izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL), povodom predloga Nacrta zakona o pravima boraca i ratnih vojnih invalida koji će Vlada Srbije uskoro uputiti na javnu raspravu.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Đurđev

- Ključnu zaslugu za afirmaciju snaga bezbednosti ima ministar Nebojša Stefanović koji je na čelu Saveta za nacionalnu bezbednost.

- Ovim zakonom konačno će se ispraviti višedecenijski nepravda, odnosno rešiti problemi i status veterana i ratnih vojnih invalida u Srbiji, kao i njihovih porodica koje su do sada pretrpele najveće poniženje od svoje zemlje, s obzirom na to da su nepravedno postali socijalna kategorija i društveno marginalizovana grupa -  dodaje Đurđev, ističući da Srbija mora da brine o tim ljudima i da im obezbedi sve preduslove za normalan život jer su oni ti koji su nesebično žrtvovali sve što imaju, uključujući i živote, da bi zaštitili vlastiti narod, teritoriju i obezbedili svima nama bezbednu i sigurnu budućnost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading