Olujni vetar pravi haos i u Novom Sadu: Stabla drveća završila na putevima, saobraćaj blokiran

Autor: Republika

Vesti

23.04.2019

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olujni vetar koji od sinoć duva u Novom Sadu i okolini, obarai je stabla drveća u pojedinim ulicama u Novom Sadu, a jedno stablo je palo i na putu između Petrovaradina i Sremskih Karlovaca. Zbog toga je saobraćaj u pravcu prema Sremskim Karlovcima bio jedno vreme otežan, jer su vozači morali da obilaze stablo koje je preprečilo jednu traku kolovoza.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Prema rečima vozača, saobraćaj nije bio značajno otežan, ali je bezbednost učesnika u saobraćaju bila upitna pre svega zbog činjenice što je stablo bilo na putu posle blage krivine, te ga je teško odmah uočiti.

U Novom Sadu oborena su četiri stabla, povrešenih nije bilo, a pričunjena je manja materijalna šteta na automobilima.

Zbog olujnog vetra, Javno komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“ angažovalo je interventne ekipe opremljene svom neophodnom mehanizacijom koje se neprestano nalaze na terenu i uklanjaju posledice nevremena.


- Pod naletima vetra oborena su četiri stabla u Primorskoj ulici, u blizini Doma zdravlja u ulici Zmaj Ognjena Vuka, u Živojina Ćuluma 100 i u Fruškogorskog odreda 3. Polomljen je i veliki broj grana, a najveća je pala u blizini Filozofskog fakulteta. Povređenih građana nema, a pričinjena je materijalna šteta, najviše na automobilima parkiranim u blizini drveća - saopštili su u "Gradskom zelenilu“.

Javno komunalno preduzeće "Gradsko zelenilo“ apeluje na građane da dok traje nevreme ne parkiraju vozila u blizini drveća, iako su ona na vreme i kvalitetno orezana, a prestarela, bolesna i trula stabla uklonjena. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading