Pred nama je veliki uskršnji karneval na Tašmajdanu

Autor:

Vesti

23.04.2019

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još samo nekoliko dana deli nas od najvećeg hrišćanskog praznika povodom kojeg već treću godinu za redom, Gradska opština Palilula u saradnji sa organizatorima festivala, priređuje Beograđanima Veliki uskršnji karneval, koji će se i ove godine održati u centralnoj zoni Tašmajdanskog parka, 27. i 28. aprila.

Foto: Promo foto
Čeka nas fantastičan program

Perkusionisti, mažoretkinje, štulaši, žongleri, kostimirani junaci, samo su neki od atraktivnih pratećih sadržaja koji će ulepšati ovaj dvodnevni festival prazničnog duha. Brojni muzički i plesni programi smenjivaće se na samoj festivalskoj bini, a najmlađe očekuje čak osam različitih kreativnih radionica među kojima su: radionica plesa, glume, pesničkog stavralaštva, muzička i likovna radionica kao i radionica scenskog stvaralaštva, oslikavanje lica  i radionica za izradu kostima.

U zabavnom gradu porodice će moći da uživaju u sadržajima kao što su jahanje konja u parku, projekcijama bioskopa na otvorenom kao i svim ostalim pratećim karnevalskim sadržajima.

Prvog dana karnevala program počinje u 12 časova svečanim otvaranjem i proteći će u znaku lepe i humane akcije u koju su uključeni osnovci svih sedamnaest škola sa opštine Palilula.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Uskršnji karneval prošle godine

Naime, u ovu veliku i društveno odgovornu akciju uključena su deca svih nižih razreda, koji su na radionicama likovne kulture uz pomoć svojih učitelja oslikali nekoliko hiljada uskršnjih jaja i dekorisali par stotina uskršnjih korpi koje će sve biti izložene na samom karnevalu, a posetioci će imati prilike da prilaganjem određene donacije, koju budu smatrali adekvatnom, postanu vlasnici nekog oslikanog jaja ili uskršnje korpe, i time podrže celu akciju.

Osnovci će se ujedno takmičiti i u posebnim takmičarskim disciplinama „izbor za najlepše oslikano jaje“ kao i "izbor najlepše ukrašene uskršnje korpe" kako bi pomogli nekim od svojih drugara kojima je pomoć neophodna.

Pobednik u pomenutim takmičarskim disciplinama odabraće cilj kojem će biti donirana ukupno prikupljena sredstva na karnevalu.

Drugi dan karnevala svakako će obeležiti takmičenja u kojima će posetioci moći da istaknu svoj zdrav takmičarski duh ukoliko se prijave za tradicionalno nadmetanje u "tucanju jajima". U ovoj disciplini posetioci svih uzrasta mogu da oprobaju svoju sreću i osvoje lepe nagrade koje su pripremili organizatori karnevala.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Ipak, takmičenje koje privlači uvek najveći broj posetilaca jeste "trka u puzanju beba" u kojoj se i ove godine očekuje veliki broj prijavljenih mališana.

Najbrža beba dobija nova kolica za proletnje šetnje koja i ove godine pobedniku trke donira Gradska opština Palilula.

Svi kreativni i programski sadržaju besplatni su za sve posetioce, a radno vreme karnevala je u subotu od 11 do 22 časa, dok je u nedelju nešto kraće, od 11 do 17 časova.

Više informacija na:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading