SRPSKA ZASTAVA U ŽENEVI: Srbija sutra postaje punopravni član CERN-a

Autor: Tanjug

Vesti

22.04.2019

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će od sutra i zvanično postati 23. zemlja, punopravna članica Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) istakla je premijerka Srbije Ana Brnabić u Istraživačkoj stanici "Petnica".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
CERN

- Sutra ću boraviti u Ženevi gde ću ponosno predstavljati Srbiju na zvaničnoj ceremoniji podizanja zastave ispred CERN-a čime ćemo finalizovati taj proces i Srbija će od sutra i zvanično postati 23. zemlja punopravna članica ove prestižne međunarodne naučne institucije - rekla je Brnabić.

Ona je navela da nisu čak ni sve zemlje članice Evropske unije članice CERN-a, ali da Srbija jeste.

To, istakla je, pokazuje sve naše potencijale, svu snagu našeg obrazovnog sistema, a pre svega naših srednjih škola i tehničkih fakulteta.

- Nadam se da će to punopravno članstvo u CERN-u vama dati još jedan signal da ostajete u Srbiji zato što ukoliko ostajete u zemlji, na našim fakultetima imaćete šansu da učestvujete u punom kapacitetu na svim naučnim projektima i istraživanjima koje radi CERN - pojasnila je Brnabić prisutnima.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ana Brnabić

Ona je danas u "Petnici" prisustvovala uručenju spektrometra - uredjaja koji jednostavno identifikuje hemijske supstance i sastav uzoraka, koji će pomoći u razvoju znanja i talenata oko 400 mladih polaznika tog istraživačkog centra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading