Novi direktor Vinče Rakočević: Državi dugujemo 49 miliona dinara

Autor: Tanjug

Vesti

16.04.2019

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vršilac dužnosti direktora Instituta Vinča Zlatko Rakočević izjavio je da najveći problem tog instituta predstavlja dug od 49 miliona dinara za porez na dobit za prethodnih nekoliko godina.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Institut Vinča

Visinu tog duga odredila je budžetska inspekcija koje je prethodnih dana boravila u Institutu, prenose Večernje novosti od srede.

Rakočević, koji je na to mesto izabran pre mesec i po dana, nakon skandala sa prethodnom direktorkom, kaže da se posledice nedomaćinskog poslovanja prethodnih godina osećaju i da se on trenutno zalaže da se dug od 49 miliona dinara smanji ili otpiše.

- Novac imamo, ali ako uplatimo taj iznos nećemo moći da podmirimo druge troškove - rekao je Rakočević i podsetio da je "Vinča" neprofitna organizacija zbog čega ne može da plaća porez na dobit, ali da je taj porez razrezan jer nije napravljen deobni bilans sa JP "Nuklearni objekti Srbije" koje se odvojilo 2009. godine.

Prema njegovim rečima, prošle nedelje postavljeni su novi direktori u polovini laboratorija i ističe da je bilo opstrukcija, i da je bilo teško zameniti direktore koji su na čelu laboratorija više od 20 godina.


On dodaje da postoji problem sa sistematizacijom i organizacijom, ali se nada da će novi Zakon o nauci doneti obavezu reorganizacije Instituta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading