DANAS JE VELIKA GOSPOJINA: Žene, ovu stvar ni u ludilu ne smete da uradite!

Autor: Republika

Vesti

28.08.2017

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vernici i Srpska pravoslavna crkva danas slave Veliku Gospojinu. To je Bogorodičini praznika, a predhodi mu dvonedeljni post.

Foto: wikimedia.org/Velika_Gospojina
Žene, na današnji dan ostavite bukvalno sve kućne poslove

Žene za vreme Velike Gospojine ne treba da rade bilo kakav posao rukama, a naročito poslove sa iglama, da peru veš, rade po baštama kao i da započinju nov posao.

Ako to uradite, po verovanju, pratiće vas nesreća!

Velika Gospojina ili Uspenje Presvete Bogorodice jedan od najvećih hrišćanskih praznika. To je uspomena je na smrt Bogorodice i, prema jevanđeljskom predanju, dan kada se ona vaznela na nebo i "predala svoj duh u ruke Spasitelja".

Uspenje Presvete Bogorodice spada u red Bogorodičnih praznika. Srpska pravoslavna crkva i vernici ga slave 28. avgusta, odnosno 15. avgusta po julijanskom kalendaru, kada se završava i post koji traje 14 dana.

Predanje kaže da je Bogorodica živela 60 godina, prema nekim izvorima 72, da je nadživela svoga sina i kao svedok mnogih slavnih događanja, nastavila njegovu misiju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading