Oglasio se RTS: Nije tačno da je N1 13.aprila bila gledanija od nas

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.04.2019

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radio-televizija Srbije danas je saopštila da nije tačno ono što je N1 objavila da je u subotu, 13. aprila, bila gledanija od Javnog servisa i nacionalnih televizija, dok je vlasnik i direktor RTV Pink Željko Mitrović pozvao N1 da objavi zvanične rezultate gledanosti tv kanala od subote.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Bujošević, direktor RTS

- Nepotpunim i senzacionalističkim naslovom saopštenja gledaoci se dovode u zabludu, a podacima manipuliše - ocenio je RTS u saopštenju.

- U slučaju da ste pročitali samo naslov ove vesti, ne biste imali potpunu i tačnu informaciju da se navedeni podaci odnose - samo na korisnike SBB platforme, što se pominje tek jednom, na početku teksta - ukazao je RTS dodajući da svaka dalja informacija o rezultatima gledanosti u istom saopštenju ne sadrži tu vrlo važnu odrednicu. 

Kako RTS navodi, isti pristup nepotpunog saopštavanja rezultata, N1 ponavlja i za rezultate istraživanja gledanosti od petka i nedelje.

- Budimo precizni - dnevni auditorijum (rič) Prvog programa RTS-a među svim gledaocima TV programa u Srbiji u subotu bio je 3.145.000, dok je istog dana TV N1 imala rič od 847.000 gledalaca i bila tek šesta po gledanosti televizija. U petak i nedelju RTS 1 bio je najgledaniji TV program u Srbiji, sa dnevnim auditorijumom od preko 3.000.000 gledalaca u petak i 3.300.000 u nedelju - navodi Javni servis.


RTS dodaje da iako se iz naslova „Utisak nedelje i Veče sa Ivanom Ivanovićem ponovo najgledaniji programi" može zaključiti da se podaci o tim emisijama na TV Nova S odnose na teritoriju cele Srbije i da su rezultati impozantni, brojevi pokazuju suprotno:

"Utisak nedelje" bio je 49. sadržaj na listi 50 najgledanijih emisija u nedelju, dok se „Veče sa Ivanom Ivanovićem" nije ni našlo na listi 50 najgledanijih", navodi RTS u saopštenju.

Mitrović je na svom Tviter nalogu pozvao televiziju N1 da objavi rezultate gledanosti od subote.


- Nadam se da će danas Jugoslav Ćosic na N1 objaviti jučerašnje, zvanične i nedvosmislene rezultate gledanosti televizijskih kanala u Srbiji! Verujem da je to važnije njima nego nama, jer su juče protestanti računali na brojeve, koji su objavljivani ali prosto nisu bili tačni! - naveo je Mitrović.

Kako Pink navodi, TV Pink gledalo je 18 odsto građana koji su bili uz TV program, RTS je imao udeo od 14,8 odsto u gledanosti, TV Prva 11,2, TV Happy 6,5 odsto, O2 5,2 odsto, a N1 3,2 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading