Šarčević o problemu samoubistva adolescenata: Škola ne može učenicima da posveti toliku pažnju kao roditelji

Autor: Tanjug

Vesti

12.04.2019

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da tema samoubistva adolsecenata mora krajnje ozbiljno da se shvati, ali pre svega od strane prodice.

RepublikaFoto: Tanjug
Mladen Šarčević

Škola ne može učenicima da posveti toliku pažnju kao roditelji, izjavio je Šarčević.

- Imali smo dosta loših situacija koje se vezuju za škole, a dešavaju se van škole. Roditelji moraju da obrate veću pažnji i da sarađuju sa školama - kazao je Šarčević u Beogradu na konferencije za novinare u školi "Kralj Petar I ", na pitanje da li se škole bavi temom samoubistva učenika.

Šarčević je kazao da postoje timovi koji se bave temom nasilja i da je cilj da se oni ojačaju na svim nivoima.

- U roku od 20 dana imaćemo formirane timove stručnih savetnika i saradnika. Iz svih školskih uprava se javio dovoljan broj ljudi, mada ne toliko voljno, jer ljudi ne vole da se suočavaju sa tim stvarima - rekao je Šarčević.

On je dodao da dobar psiholog i direktor škole moraju da "osluškuju" i budu medju djacima kako bi učenici imali poverenja u njih, jer je to jedini način da im se oni obrate ako imaju problem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading