"Do kraja aprila otvaranje bolnice u Pančevu, nova odlaganja neprihvatljiva!"

Autor: Republika

Vesti

05.04.2019

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bolnica u Pančevu biće otvorena do kraja aprila, a u drugoj polovini ove godine počeće izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine (KCV)", najavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, na dodeli ugovora o sufinansiranju i finansiranju nabavke medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Vojvodini, čija je ukupna vrednost 1,4 milijarde dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Igor Mirović

- Do kraja aprila ćemo otvoriti bolnicu u Pančevu, pa molim direktora da to prenese izvođaču. Ja ću doći do kraja aprila i više tu nema čekanja. Ja ne mogu da prihvatim bilo kakva odlaganja. Mi smo javnosti obećali da ćemo tu bolnicu otvoriti krajem novembra i molim vas da preduzemete u narednih 20 dana sve što je u vašoj, našoj i moći izvođača da se ta bolnica otvori - poručio je Mirović.

On kaže da je to jedina stvar "u kojoj je prekršio svoje obećanje da će biti poštovan odgovarajući rok".

- Možda izvođač misli da sam ja Bojan Pajtić, da se ne razumem u rokove, u cene građevinskog materijala, da se ne razumem u procedure. Ja se u sve to savršeno razumem, pa mu prenesite da ima obavezu, bez obzira šta je tamo nadzor pisao, da se maksimalno angažuje i, evo to će mu možda i novinari preneti, da do kraja aprila otvorimo pančevačku bolnic - poručio je Mirović, rekavši da je Pokrajinska vlada i na ovom konkursu obezbedila značajna sredstva za opremanje bolnice, nabavku opreme.

Pančevačka bolnica će, uverava Mirović, izgledati evropski, a preko nacionalnih fondova će biti kupljen i novi CT aparat.

Predsednik Pokrajinske vlade kaže da je juče razgovarao s premijerkom Srbije Anom Brnabić o početku izgradnje B i C bloka KCV, te da će sve što je bilo sporno u odnosu ministarstva, Vlade Srbije i Evropske investicione banke biti otklonjeno.

- Očekujemo da banka konačno da sagalsnost na tekst javne ponude za izvođenje radova. Ako to bude tako, u drugoj polovini ove godine počeće izgradnja B i C bloka. Imamo investicije u Kliniku za kardiologiju i Klinike za neurohirurgiju KCV i za obejekat za javno zdravlje u Somboru - najavio je Mirović, naglašavajući da će nabavka medicinske opreme, u vrednosti od milijardu dinara, uticati na smanjenje lista čekanja, ali i da će nakon toga klinike u Novom Sadu biti rasterećene, a pacijenti će moći da se leče u drugim bolnicama u Vojvodini. 

Mirović je najavio da očekuje i povećanje zarada u zdravstvu.

- Sav novac građana Vojvodine mora da dođe u prave ruke, da se realizuju projekti na vreme i na korektan način, jer smo pod lupom javnosti, novinara, pod kritikom opozicije, ali i sopstvene savesti. U ovoj važnoj oblasti ta kritika će biti na dobrobit svih koji koriste usluge bolnica. 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading