Uhvaćen bahati vozač: Jurio na auto-putu 190 na sat, evo kakva mu kazna sleduje

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

04.04.2019

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prva dva dana međunarodne "Tispol" akcije pojačane kontrole brzine, policija je otkrila 8.603 različita prekršaja, a najbahatiji za volanom bio je vozač kod Velike Plane koji je jurio skoro 188 na sat. On je uhvaćen juče tokom celodnevne akcije "Speed Marathon" koja je sprovedena na svim najvažnijim pravcima.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

- Presretači su sankcionisali našeg državljanina koji je na autoputu Beograd-Niš kod Plane vozio 187,8 km/h, na delu puta na kojem je brzina ograničena na 130. Za ovaj prekršaj zakon propisuje kaznu od 10.000 do 20.000 dinara, tri kaznena poena i zabranu upravljanja motornim vozilom najmanje 30 dana - ističu u MUP-u.

Akcija pojačane kontrole počela je u ponedeljak i trajaće do nedelje.

- U prva dva dana policija je otkrila 8.603 saobraćajna prekršaja. Od navedenog broja, 6.742 su prekršaji prekoračenja brzine, 613 su prekršaji nekorišćenja pojasa, 349 nepropisnih korišćenja telefona od vozača i 59 vožnji pod dejstvom alkohola. Pored navedenih prekršaja, otkriveno je i 840 ostalih prekršaja - naglašavaju u MUP-u i dodaju da je u prva dva dana otkriveno za 66 odsto više prekršaja nego u istom periodu tokom prošlogodišnje akcije.

 

 

Inače, kontrola brzine sprovodi se na svim najvažnijim putnim pravcima u Srbiji gde su se najčešće događale nezgode.

- Brzina se kontroliše korišćenjem ručnih radara, radara ugrađenih u policijske presretače, kamerama u sistemu video-nadzora koje su instalirane u mnogim većim gradovima, kao i merenjem srednje brzine na svim deonicama autoputeva sa zatvorenim sistemom naplate putarine - podvlače u MUP-u.

Bilans akcije "Tispol"

8.603 saobraćajna prekršaja
6.742 prekoračenja brzine
613 nekorišćenja pojasa
349 nepropisnih korišćenja telefona
59 vožnji pod dejstvom alkohola
840 ostalih prekršaja
187,8 km/h - najveća brzina zbog koje je kažnjen vozač

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading