Pokvareno meso u kafani na Ibarskoj: Braca bi nas sve potrovao!

Autor: J. D. J. - E. S. T.

Vesti

15.03.2019

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamalo da potruje pola Srbije! Čak 12,5 tona neispravnog mesa veterinarska inspekcija je zaplenila u ugostiteljskom objektu na Ibarskoj magistrali "Kod Brace". Meso je, kako je potvrđeno, bilo buđavo i smrdljivo! Vlasnik restorana Bratislav Nikolić priveden je na saslušanje i protiv njega će biti podneta prijava tužilaštvu, a zaplenjeno meso je predato na uništenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

SMRAD PRIJAVIO MUP

MUP je u utorak uveče veterinarskoj inspekciji prijavio da se iz ugostiteljskog objekta širi smrad, pa su inspektori odmah izašli na teren.

- U hladnjači se nalazila velika količina hrane životinjskog porekla bez dokumentacije o poreklu. Hrana je bila neprijatnog mirisa, izmenjene boje i sa plesni - kažu iz Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

Takođe, inspektori su u veoma lošem stanju zatekli kuhinju i deo u kojem se skladišti hrana životinjskog porekla koji su, ističu, bili prljavi i neodržavani. A da zlo bude gore, u ovom restoranu su još, potvrdili su u inspekciji, izrađivali i poluproizvode od mesa iako za to nemaju dozvolu.

Dr Nevenka Dimitrijević apeluje na sve koji su se hranili u pomenutom restoranu i imaju simptome koji mogu da povežu sa trovanje da se obavezno jave lekaru.

- Simptomi su mučnina, gađenje, povraćanje, gubitak apetita, retka stolica... Ovo su blaži simptomi, a u zavisnosti od vrste infekcije, oboljenje može biti različite težine - kaže Dimitrijević.

Prva kontrola inspekcije

Iz resornog ministarstva napominju i da u njihovoj bazi odranije nema prijavljenih nepravilnosti u vezi sa ovim objektom. Međutim, dodaju da on u prethodnom periodu nije bio u planu kontrole veterinarske inspekcije.

Vlasnik restorana, s druge strane, kaže da je u šoku i da za 28 godina, koliko radi, nije imao nikakvih nepravilnosti.

KVAR U HLADNJAČI

- Pre mesec dana smo imali kvar na motoru jedne hladnjače, pa smo sve meso premestili u drugu, koju nam služi za odlaganje viška hrane i mesa sa isteklim rokom, jer ne mogu tek tako to da bacim u kontejner. Na njoj piše "Nije za ljudsku upotrebu". U međuvremenu smo je popravili i nabavili novo meso, oko 1,6 tona, ali je kod njega bio problem sa deklaracijom koja je bila nečitka. Inspekcija je smatrala da i ono nije u redu, pa su obe hladnjače smestili u isti koš. Odatle tih 12,5 tona - pravda se Nikolić.

On napominje i da nije znao da mora da ima dozvolu za pravljenje ćevapa i kobasica iako radi skoro 30 godina, a što se tiče primedbi na kuhinju, tvrdi da se ona po završetku posla uredno sredi i dezinfikuje.

- Inspekcija nam čak nije zabranila rad, sve van hladnjača je kako treba - kaže Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading