Ko u Beogradu kupi Versaće više neće imati ni za gaće!

Autor:

Vesti

16.03.2019

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I Đani Versaće bi se prevrnuo u grobu kad bi video cene u Srbiji! Ovdašnji trgovci koji prodaju proizvode čuvenog italijanskog brenda toliko su nabili cene da se Srbima više isplati da avionom odu u inostranstvo po određeni komad garderobe nego da pazare u Srbiji, jer su razlike u cenama i po nekoliko stotina evra. Tako sako versaće u Beogradu u radnji XYZ košta neverovatnih 310.000 dinara (oko 2.600 evra), a isti takav u inostranstvu je 1.952 evra, odnosno 700 evra jeftiniji.

NABILI CENE

- Kad me pitaju zašto ništa ne kupujem u Srbiji... Razlika u ceni je 80.000 dinara. S tim parama može da se ode avionom u Milano, odsedne u super hotelu, lepo provede i kupi sako! Još ako se uzme i povraćaj poreza, onda je to nekih 10-15% popusta - napisao je na svom Fejsbuk profilu Predrag Azdejković, LGBT aktivista, i postavio printskrinove sajtova na kojima se vidi drastična razlika u ceni.

Azdejković ističe da je bio zabezeknut cenom i da ovo nije jedini drastični primer koji je pronašao.

- Našao sam i majicu istog brenda koja je kod nas 90.000, a u inostranstvu oko 300 i nešto evra. Sako je ružan, "Versaće" je za mene kič i to nikad ne bih kupio, ali čak i ne mislim da je to bezobrazluk. Onaj ko ima da za njega plati 300.000, njega i treba da deru, a onaj ko ima normalnu platu i ne sanja tako nešto - kaže Azdejković.

Novinari Srpskog telegrafa su se i sami uverili da za ovu razliku avionom može da se skokne do Milana, prenoći u hotelu i obiđe grad, i da u džepu ostane još 50.000 dinara. A ako neko baš voli luksuz, za ovaj novac može odsesti i u hotelu sa pet zvezdica, koji košta 193 evra, pa će i pored toga imati uštedu oko 35.000 dinara.

Iako smo navikli da su proizvodi u Srbiji po "nekom pravilu" uvek skuplji nego u Evropi, ipak ovako drastična razlika šokirala je i Zorana Nikolića iz NOPS.

RepublikaFoto: Tanjug
Predrag Azdejković

NEPOŠTOVANJE POTROŠAČA

- Trgovina slobodno formira cene, ali to što je legalno ne znači da je moralno. Da li ima i malo poštovanja naših potrošača kojima se prodaje za 700 evra skuplje nego u Italiji, a njihov standard je neuporedivo veći. Tu su bitna dva faktora, prvi je nedostatak konkurencije, jer ako ga nema nigde drugde, oni mogu da stave cenu i pola miliona. Druga stvar je da li ljudi koji kupuju tu robu znaju da to isto mogu da kupe toliko jeftinije u inostranstvu - ističe Nikolić.

Iz "Sportina grupe", koja je stoji iza radnji XYZ, poručili su nam da će nam zvanični odgovor proslediti u ponedeljak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading