Neverovatna priča: Beograđanin u Nemačkoj pustio detetu crtani, a onda morao da plati 950 EVRA

Autor: Novosti, Republika

Vesti

12.03.2019

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđanina, Bojana Veličkovića boravak u Nemačkoj proteklog februara papreno je koštao. Samo za gledanje crtaća preko interneta njegovog deteta u kući domaćina morali su da iskeširaju 950 evra!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dete je naime, skinulo crtani film "Storks", preko veb stranice "Popkorn", "zakačeno" na internet domaćina, a samo posle 48 sati kompanija "Vorner bros", poslala je pismo da gledanje mora da se plati, pišu "Večernje novosti".

Kako objašnjava Veličković, račun je plaćen kako domaćin u Nemačkoj ne bi imao probleme, jer je navedena njihova IP adresa.

- Da nismo dali taj novac usledila bi tužba, a iznos je mogao da dostigne i 1.700 evra - kaže on.

Advokat Nemanja Veličković objašnjava da "Popkorn" omogućava korisniku da ga koristi pod određenim unapred propisanim uslovima.

- Deluje malo neverovatno da je naplaćena usluga na takav način - kaže on. Međutim, treba imati u vidu da ukoliko se poštuju svi propisani uslovi potpisani ugovorom, onda to ne može da im se dogodi. Ako je ugovor ispoštovan, šteta bi trebalo da bude naplaćena, prema mom mišljenju, onome ko je uslugu pružio, u ovom slučaju "Popkornu".

Popkorn", u Srbiji ima veliki broj korisnika i radi po principu "instaliraj i gledaj". Korisnik može veoma lako da napravi spisak za gledanje ili da označi omiljene filmove.

Reprodukcija i program su besplatni. Gledanje filmova pripremljenih za preuzimanje bez dozvole vlasnika i nosioca prava je, međutim, u nekim zemljama zabranjeno i predstavlja ilegalnu radnju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading