NOVO PRAVILO: Rušenje objekata samo uz asistenciju policije

Autor: Tanjug

Vesti

11.03.2019

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo građevinarstva je po pitanju nelegalnog objekta na Kopaoniku, koji je planiran za rušenje, uradilo sve u skladu sa Zakonom o ozakonjenju objekata, izjavila je danas ministarka Zorana Mihajlović i naglasila da zbog bezbednosti nijedan bespravan objekat ne može da se sruši bez asistencije policije.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Mihajlović je odgovarajući na pitanja novinara, takođe, rekla da je njeno ministarstvo poslalo dopis MUP-u povodom tog slučaja.

- Rešenja su validna, ona postoje, očekujem informaciju od MUP-a, pošto je Ministarstvo građevine poslalo MUP-u dopis - istakla je Mihajlović.


Poručila je da se nijedan objekat neće rušiti dok ne bude postojala asistencija policije iz nekoliko razloga.

Mihajlović kaže da se to odnosi na sve objekte na teritoriji Srbije koju su u nadležnosti vlade odnosno Ministarstva građevine.
Foto: www.beograd.rs
Ilustracija

- Ne želim da ugrozim živote ljudi koji treba time da se bave ili inspektora na bilo koji način, niti želim da mehanizacija koja treba da dođe da ruši bilo koji objekat na bilo koji način bude ugrožena - rekla je ministarka.


Dodala je da je ranije kod drugih objekata bilo takvih slučajeva i da je zato zakonom predviđeno da uvek postoji asistencija policije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Boro

11.03.2019 15:55

Po njima u Srbiji sve što postoji je nelegalno i svima poslali rešenja za rušenje.

Odgovori 29 0
Dijana

12.03.2019 11:26

@Boro - I oni koji imaju dozvolu za gradnju dobili rešenja za rušenje jer Urabinističke službe nisu radile svoj posao.

Odgovori 14 0