"Dizel" odlazi iz Srbije? Jedan od najpoznatijih brendova džinsa bankrotirao u Americi

Autor: I. Žigić

Vesti

11.03.2019

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za nevericu! Jedan od najpoznatijih brendova džinsa dizel odlazi u stečaj nakon četvrt veka poslovanja!

RepublikaFoto: Republika
OKREĆU SE INTERNET PRODAJI

Naime, američki ogranak ovog italijanskog proizvođača garderobe nedavno je proglasio stečaj zbog sve većih gubitaka, pada prodaje, visokih renti i kibernetičkih prevara. Zato u SAD zatvaraju dobar deo prodajnih objekata i preorijentišu se na onlajn prodaju.

Da li će isti slučaj biti i u Srbiji, za sada nije poznato jer u kompaniji "Fešn kompani", koja je zvanični zastupnik dizela za našu zemlju, nisu odgovorili na pitanja koja smo im uputili ovim povodom.

Zatvaraju radnje u SAD jer je prodaja proizvoda pala za čak 53 odsto

Inače, kompanija "Dizel USA" podsetila je da su od osnivanja 1995. bili jedini distributer "Dizelovih" proizvoda u SAD, te naveli da su zahtev za stečajem podneli zbog pada maloprodajnog sektora i šestogodišnjeg razdoblja gubitaka, tokom kog im je prodaja potonula čak 53 odsto, na 104 miliona dolara.

- Takođe, problem su i krađe i kibernetičke prevare koje su nas tokom tri godine koštale 1,2 miliona dolara - naveli su u toj kompaniji.

Zbog svega navedenog kompanija je rešila da se više okrene internet prodaji, te su najavili raskid ugovora sa čak 28 prodavnica sa kojima imaju sporazum o iznajmljivanju poslovnog prostora. Prema rečima direktora kome je povereno restrukturiranje poslovanja Marka Samsona, trogodišnji plan uključuje fokus na profitabilnije trgovine, poboljšanje proizvodnih linija i rad sa influenserima na društvenim mrežama kako bi privukli milenijalce, generaciju Z i druge nove kupce.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading