OTKRIVAMO Kako su ubice zbog grešaka tužioca Stanislava Dukića oslobođene

Autor: Republika

Vesti

11.03.2019

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici sandžačke kriminalne grupe koji su se sumnjičili za pokušaj ubistva biznismena Šemsudina Tokovića 2015, o čemu je Srpski telegraf već pisao, oslobođeni su na volšeban način zahvaljujući "greškama" tužioca Stanislava Dukića.

RepublikaFoto: Printskrin
Stanislav Dukić

Ceo slučaj je otkriven nakon što je Toković podneo disciplinsku prijavu Državnom veću tužilaca (DVT) protiv zamenika višeg tužioca u Novom Pazaru Edisa Arifovića i njegovog tadašnjeg nadređenog Stanislava Dukića. On tvrdi da su napadači oslobođeni upravo jer su Arifović i Dukić sabotirali istragu.

Kriju se iza Tviter naloga

Iz Udruženja tužilaca Srbije ovih dana niko nije želeo da priča za naš list o aferi tužioca Stanislava Dukića, nego su se sakrili iza zajedničkog Tviter naloga sa kojeg su saopštili da im ne pada na pamet da odgovaraju na "gluposti".

Arif Hajradinović i Anel Hajrović iz Sarajeva, koji su se sumnjičili da su pucali, uhapšeni su odmah nakon napada i ekspresno pušteni upravo po odluci tužilaštva. Pre toga im nisu uzete ni parafinske rukavice, a potom su i drugi dokazi nestajali.

Zbog sumnje da im je pomagao nešto kasnije je uhapšen i Ildan Asotić (30), ali se i on našao na slobodi posle šest meseci. Tužilačka istraga i postupak protiv ove trojke prvo su bili razdvojeni iako su se teretili za isto delo - pokušaj ubistva Tokovića. Zatim je utvrđeno da je isti sudija vodio istragu, a potom i sudio na glavnom pretresu. Institucije u Novom Pazaru i Sjenici omogućile su i da Astić dobije novo ime (nekad se zvao Ildis Dacić) i promeni matični broj?!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading