Dejana je rođena bez ruku, pa je zato Sulji na autobuskoj stanici "pružila osmeh" i tako je počela NAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA U SRBIJI

Autor: zena.blic.rs

Vesti

09.03.2019

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mi se držimo za ruke na naš način", ovo najbolje opisuje najlepšu ljubavnu priču čudesne devojke sa krilima i njenog momka Sulja.

Foto: instagram.com/devojka_sa_krilima_
Dejana Bačko i Suljo Keranović

Dejana Bačko rođena je bez ruku, a postala je devojka s krilima. Tako je zovu svi koji poznaju snagu njenog duha i upornost kojom je postigla da bude akademski obrazovana slikarka i zlatom ovenčana sportistkinja. Kada je proteklog februara osvojila zlatnu medalju na Svetskom paratekvondo prvenstvu u Antaliji, Dejana (24) je dodala još jedan biser sportskoj ogrlici Srbije, obradovala naciju, trenera i klub, a jednom dečku je srce htelo da iskoči iz grudi. Toliko je Suljo Keranović (23) bio uzbuđen i ponosan na svoju čudesnu devojku.

 

Zajedno su od prošlog juna, a upoznavanje je, kao i mnogo toga u njihovim životima, bilo čudesno.

- Dok sam čekala autobus sa drugaricom, videla sam jednog dečka koji je gledao u mene i primetila sam da je osoba s invaliditetom. Prišla sam mu, pružila osmeh umesto ruke. Saznala sam da je iz Sarajeva, da je student master studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, pohađa jednogodišnju akademiju "Schüler Helfen Leben" i volontira u četiri organizacije. Oduševila sam se kada je rekao da je trenirao futsal, stoni tenis, kuglanje i biciklizam, pa sam ga odmah pitala da li bi trenirao tekvondo. Rekao mi je da je na studentskoj razmeni i da je to njegov poslednji dan u Novom Sadu. Razmenili smo brojeve telefona, otišli svako na svoju stranu, a ja sam, priznajem, bila malo tužna.

 

Prošla su četiri meseca, drugi korak trebalo je da bude njegov. I tada je pokazala da su joj samopouzdanje i želja da ne zavisi od drugih najsnažniji saveznici. Onda se javio porukom na Instagramu, dopisivali su se, došao je u Novi Sad i počeli su da grade svoju priču. Njihove slike na mreži koja ih je spojila osvajaju jer zrače radošću i mladalačkom energijom.

- Zajednička ljubav nam je inspiracija za fotografije koje objavljujemo na društvenim mrežama. Pokušavamo da razbijemo predrasude o osobama s invaliditetom. Nije sramota imati invaliditet i možemo biti srećni bez obzira na to što smo "drugačiji". Imamo i naš cilj, a to je da motivišemo ljude oko nas i da im ukažemo na to da je u životu najvažnija sreća - kaže Suljo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Život ne mora da bude savršen da bi bio prelep! #disabilitylife #motivation #life #devojkasakrilima ❤️❤️❤️

A post shared by ?????? ??č?? (@devojka_sa_krilima_) on Feb 28, 2019 at 12:33pm PST

 

Zajedno treniraju u istom klubu gde je Sulja postao novi član tekvondo porodice. Izlaze, druže se, upoznaju nove ljude, putuju, a kad su kod kuće, Dejana ga uči da slika.

- Mnogo se smejemo i imamo sličan smisao za humor. Tako se šalimo kako je njemu mnogo lakše da slika jer mu je sudbina dala jednu ruku, kojom ume tako lepo da me zagrli - smeška se ona.

Dejana i Suljo ne prave velike planove. Rešili su da žive što je moguće lepše i ispunjenije. Uz mnogo priče razmenjuju iskustva i dele ideje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by ?????? ??č?? (@devojka_sa_krilima_) on Feb 19, 2019 at 6:46am PST

 

– Došli smo do toga da bi bilo dobro da zajedno držimo motivacione govore kako bismo motivisali druge ljude, baš kao Nik Vujičić, ali o tom potom – složni su golupčići iz Petrovaradina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading