Cirkus: Raspad sistema u akademiji u Blacu

Autor: D. S. - E. S. T.

Vesti

06.03.2019

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rasulo u Visokoj poslovnoj školi u Blacu! Otkad je ova obrazovna ustanova ušla u sastav novoformirane Akademije poslovnih strukovnih studija, na čijem je čelu profesor Saša Bovan, ne zna se ko pije, a ko plaća.

RepublikaFoto: Printskrin/N1
Visoka poslovna škola u Blacu

Naime, prema dobro obaveštenim izvorima Srpskog telegrafa, akademci koji pohađaju blačku poslovnu školu maltene da uopšte nemaju nastavu.

EKSPRESNO ZAPOŠLJAVANJE

- U Visokoj poslovnoj školi je potpuno rasulo. Studenti dolaze na predavanja koja traju svega nekoliko minuta. Profesori se pojave u školi čisto reda radi, drže nastavu po deset minuta i puste decu kući - otkriva naš izvor (ime poznato redakciji Srpskog telegrafa).

Problemi u radu ove ustanove dodatno su izraženi otkad njome rukovodi Saša Bovan, koji je, kako smo već pisali, zapošljavao ljude bliske bivšoj direktorki ove škole Ružici Stanković.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Pretio kandidatima

Koliko se Bovanu žurilo da zaposli određene kandidate na profesorska mesta, govori i činjenica da je rok za prijavljivanje na konkurs bio samo sedam dana, što je, kako ističe naš sagovornik, potpuno suprotno zakonu.

- Kako bi pošto-poto zaposlio svoje ljude, Bovan je preko saradnika upućivao i pojedinačne pretnje kandidatima koji mu nisu bili "po ukusu" - zaključuje izvor Srpskog telegrafa koji je dobro upućen u dešavanja u nekadašnjem BPŠ.

- Za vreme njenog mandata, tvrdi naš sagovornik, odigravao se najveći kriminal, a Bovan je sada njena produžena ruka. Stankovićeva je svog vozača zaposlila kao profesora, a Bovan očigledno ima dobrog savetnika. Inače, trenutni direktor akademije izabrao je Ružičinog sina kao profesora ekonomije iako je on završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja (DIF). Naslednik Stankovićeve je magistrirao i doktorirao na privatnom Fakultetu za menadžment, na istom mestu gde i njegova majka, protiv koje se vodi ozbiljan postupak pred nadležnim tužilaštvom u Prokuplju. Napominjem da sin Ružice Stanković nije mogao da bude predavač dok je tu ustanovu vodio profesor Đuro Đurović - kaže naš sagovornik.

Bovan je sina bivše direktorke izabrao kao profesora ekonomije iako je on završio DIF, tvrdi izvor Srpskog telegrafa

Foto: youtube.com/News front Srbija
RASULO: Saša Bovan, čelnik Akademije poslovnih strukovnih studija

On dodaje i to da čelnik akademije smatra da je škola u Blacu sklonjena od očiju javnosti s obzirom na to da se nalazi u provinciji, pa je zato u najkraćem roku pozapošljavao veliki broj onih koji ni slučajno ne bi smeli da se nađu u prosveti.

VEDRI I OBLAČI ŠKOLOM

Da Bovan vedri i oblači školom u Blacu, naš list je pisao u više navrata. Podsetimo, v. d. direktora novoosnovane akademije, prema navodima našeg sagovornika, ljude koji su bili bliski Stankovićevoj postavio je za svoje saradnike. Tako je na mesto predavača vratio Gorana Perića, koji mu je desna ruka u Blacu iako mu je nastavno-stručno veće oduzelo zvanje, a Upravni sud to potvrdio odbacujući tužbu za povraćaj.

Foto: Tanjug
Ilustracija

- Za svog pomoćnika postavio je Nenada Jovanovića, koji je u vreme kada je školom rukovodila Stankovićeva bio predsednik saveta i zamenik direktora Poslovne škole u Blacu. Sa 50 odsto radnog odnosa nezakonito je imao platu preko 100 procenta. Ujedno je potpisao i odluke saveta iako sednica nije bila održana - otkriva naš sagovornik.

Saša Bovan na pitanja Srpskog telegrafa do zaključenja ovog broja nije odgovarao.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ljubiša

06.03.2019 10:44

Još bolje obavešteni izvori tvrde da je bivši direktor Đurović doktorirao MENADŽMENT, a predaje pravne predmete. :)

Kole

07.03.2019 09:51

Svako ko je sa tim “izvorom” tikve sadio, kasnije su mu se o glavu obijale. Tako će i vama biti.

Ankica

07.03.2019 17:49

O Bovanu niko nema da kaze lepu rec. Ni kolege sa Pravnog, ni studenti, ni mupovci ni zena, ni deca. Njegov stariji sin je ogledalo njegovog zivotnog neuspeha.