MUP: Policijski sindikat Srbije više nije reprezentativni sindikat

Autor: Republika

Vesti

05.03.2019

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obavestilo je javnost i zaposlene da je, na osnovu zahteva Nezavisnog sindikata policije za preispitivanja reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije, utvrđeno da PSS više nije reprezentativni sindikat u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: youtube.com/MUP Republike Srbije
Foto: Ilustracija

Nezavisni sindikat Srbije je 19. februara uputio zahtev u kome navodi da je od poslednje provere reprezentativnosti PSS-a prošlo više od tri godine, a da postoje indicije da se, kako su naveli u dopisu, broj članova PSS-a smanjio i da zato smatraju da postoje uslovi za sprovođenje postupka provere reprezentativnosti.

Nakon dobijenog zahteva sproveden je postupak preispitivanja reprezentativnosti PSS-a, tačnije provere kod kolikog broja zaposlenih se svakog meseca od plate odbija naknada na ime članstva u Policijskom sindikatu Srbije. 

Proverom je utvrđeno da PSS u svom članstvu ima manje od 15 odsto zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, što je zakonski minimum, te je stoga doneto rešenje kojim se utvrđuje gubitak reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading