UST ŠALJE ČESTITKE: 156 sudija danas u 12 sati polažu zakletvu u Skupštini

Autor: Republika

Vesti

28.02.2019

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U ime Udruženja sudija i tužilaca Srbije i Udruženja sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije, iskrene čestitke novim kolegama izabranim na sudijsku funkciju širom Republike Srbije, verujemo da će svojom novom energijom revitalizovati pravosudni sistem Republike Srbije i doprineti ustoličenju uspešnijeg i efikasnijeg pravosuđa", piše u saopštenju UST.

RepublikaFoto: Republika
Udruženje sudija

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Naša nada je da će se vašim izborom ojačati nezavisnost, efikasnost i odgovornost sudstva u korist i zadovoljstvo građana Srbije. Potrebno je strpljenje, posvećenost i pregršt usputnih neuspeha, no neka vas to ne obeshrabi ili zaustavi, imajte dovoljno hrabrosti, upornosti, strpljivosti i odlučnosti, jer će uvek biti izazova, prepreka i nesavršenih uslova, ali svakim svojim malim naporom, ponavljanjem iz dana u dan, bićete stručniji, samopouzdaniji, uspešniji. Nađite motive da se držite i istrajete na putu do ostvarenja cilja, a koji je stručno efikasno odgovorno neprisrasno i nezavisno sudstvo.

Upravo iz razloga što smatramo da je odavno došlo vreme za novu energiju i pravac struke pozivamo vas da se pridružite Udruženju sudija i tužilaca, te da ubuduće zajedno radimo na ostvarivanju ciljeva čije je osnovno polazište ideja pravosudnog sistema Republike Srbije kojim se svi možemo dičiti i ponositi. 

Potrebni ste nam da bi zajedničkim snagama polazeći od jednog od osnovnih prava – prava na udruživanje, ponudili novu energiju i ideje, kroz konstruktivan i argumentovan pristup u rešavanju aktuelnih pitanja koja se odnose na pravosuđe, uzimajući pri tom u obzir sve dosadašnje tekovine zalaganja za nezavisnost i samostalnost pravosudnih profesija, dodajući im novu snagu, efikasnost i demokratičnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading