Peti kilometar čitalačkog maratona za decu: Više od Marvela vole Jaje, mleko i vodu...

Autor:

Vesti

27.02.2019

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jaje, mleko voda" pobednički roman za decu od 11 do 14 godina iz pera Mine Todorović deo je sveukupne akcije Čitalački maraton koja ima za cilj afirmacije srpskog jezika, pisma i čitanja. Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sve se odigrava pod palicom izdavačke kuće Klett koja je pozvala sve koji su se latili pisanja za decu svoj neobjavljeni roman do 3. maja pošalju u trku trećeg kola edicije Čitalački maraton.

Foto: Promo foto

- Poruka u mom romanu je da se sreća ne može kupiti, već se traži duboko u sebi. Deca treba da otkriju šta ih čini srećnim i ja ih s romanom "Jaje, mleko, voda" podstičem na to - kaže laureatkinja drugog kola Mina Todorović.

Pet najboljih od više stotina pristiglih bira stručni žiri, nastavnički i tinedžerski. Skoro 9.000 đaka iz 520 osnovnih škola širom Srbije u kojima su osnovani Čitalački klubovi do sada je reklo da ima i boljeg štiva od Marvelovih stripova.

Foto: Promo foto

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading