Detaljna prognoza za ovu nedelju: Evo kada nas očekuje žestoki preokret!

Autor: blic.rs

Vesti

25.02.2019

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sunčano i toplo vreme sa povišenom temperaturom vazduha polako se vraća na teritoriju Srbije, ali tek nakon nekoliko vremenskih promena koje će zahvatiti našu zemlju do kraja ove nedelje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako navode meteorolozi do srede nas očekuje uglavnom vedro vreme, sa blagim povišenjem temperature do 13 stepeni Celzijusa. Povišenu temperaturu će pratiti udari vetra i slaba kiša u pojedinim delovima zemlje.

Od četvrtka se sunčano vreme sa temperaturom i do 18 stepeni vraća na teritoriju cele zemlje, te se očekuje suvo i sunčano vreme do kraja nedelje. I biće vreme da izvučete tanje jakne iz ormana i drugu prolećnu garderobu.

Jutarnja temperatura u Srbiji je danas išla od -10 do -4 stepeni Celzijusovih, a do kraja prvog radnog dana ove nedelje nas očekuje sunčano, toplo vreme uz oblačnosti u pojednim krajevima zemlje.

- Na jugu i zapadu trenutno je nešto oblačnije vreme sa slabim snegom u pojedinim mestima, ali do kraja dana se očekuje prestanak padavina, te će se temperatura kretati u intervalu od 2 do 7 stepeni Celzijusa - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Već u utorak nas očekuje povišenje temperature koje će pratiti kratkotrajna oblačnost uz uslove za pojačan vetar u severozapadnim i istočnim delovima zemlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dani vikenda su rezervisani za nešto više oblaka

- Neće biti drastičnog zahlađenja kao što je to bio slučaj ovih dana. Očekuje se da temperatura padne između 5 i 7 stepeni, te će i dalje najviša dnevna biti oko deseteog podeoka - kaže Đurić.

Prema rečima meteorologa nakon vikenda neće dolaziti do ozbiljnijih promena vremena, budući da se očekuje temperatura vazduha koja je u skladu sa kalendarskim dobom, dakle sunčani dani uz intervale kratkotrajne oblačnosti.

- Polako ulazimo u mart, te nas očekuju i temperature u skladu sa tim. Očekuje nas povišenje temperature i lepše vreme, a ozbiljnijih i većih zahlađenja nema na vidiku - zaključuje Đurić.

- Očekuje se vedro jutro sa umerenim mrazem, tokom dana sa severa će stići prolazno naoblčačenje. Na jugozapadu i zapadu zemlje se očekuje kiša, a na planinama slab sneg. Jutarnja temperatura će se kretati od minus 3 do 7 stepena, dok se maksimalna dnevna očekuje u intervalu između 7 i 13 stepeni Celzijusa - priča Đurić.

U sredu se očekuje prolazna oblačnost koja će u pojedine delova zemlje doneti kratkotrajnu slabu kišu.

- Na severu se očekuje suvo vreme, dok, dok će u ostalim delovima zemlje padati slaba kiša. Na jugu i na planinama se očekuje slab sneg. Maksimalna dnevna temperatura biće oko 10 stepni - objašnjava Đurić.

Četvrtak nam donosi dodatno povišenje temperature, više sunca u toku dana i lepše vreme.

- Za četvrto jutro ove radne nedelje se očekuje hladnije vreme ponegde sa maglom i slabim mrazem, dok će u toku dana biti relativno toplo i sunčano vreme. Najviša dnevna temepratura biće u razmaku između 10 i 17 stepeni - ističe Đurić i dodaje kako se u petak očekuje slično vreme sa neznatno višom temperaturom, te će živa u termometru doći do 18. podeljka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading