Srbija na udaru olujnog vetra: Noćas nam se sprema ledeno zlo, evo koliko će se spustiti temperatura!

Autor: Republika

Vesti

23.02.2019

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jak jutanji mraz očekuje se širom Srbije sutra, u nedelju 24. februara, upozorili su iz RHMZ-a.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako kažu, u pojedinim delovima države temperatura će pasti i na manje od -10 stepeni Celzijusa. Subjektivni osećaj biće, verovatno, da je i hladnije zbog jakog vetra koji će iamti bzinu oko 6 m/s.

Sutra će najhladije biti na Kopaoniku (-17), Zlatiboru i Majdanpeku (-11), a potom i u Kraljevu i Kruševcu (-9), kao i u Nišu, Boru, Novom Pazaru, gde će minimalna dnevna temperatura biti -8 stepeni Celzijusa.

Maksimalna dnevna temperatura u  celoj zemlji neće prelaziti 5 stepeni, a najtoplije će biti širom Vojvodine, kao i u Leskovcu i Loznici, sa najvišom dnevnom temperaturom od 4 stepena Celzijusa.

I početkom nedelje ujutru mraz

U ponedeljak i utorak u Srbiji ujutro slab do umeren mraz, tokom dana smena sunčanih i oblačnih intervala. Maksimalna temperatura u ponedeljak od 2 do 7°C, a u utorak od 8 do 12°C. U sredu malo hladnije, uz nešto više oblaka. U četvrtak sunčano i relativno toplo, a maksimalna temperatura biće od 11 do 17°C. 

U Beogradu u ponedeljak i utorak ujutro slab mraz, tokom dana smena sunčanih i oblačnih intervala. Maksimalna temperatura u ponedeljak do 5°C, u utorak do 10°C. U sredu umereno oblačno i malo hladnije. U četvrtak sunčano i relativno toplo, a maksimalna temperatura 15°C.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading