Likvidirao ga blizak saradnik: Evo ko je bio Mirko Butulija

Autor: Republika

Vesti

22.02.2019

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirko Butulija, direktor AMSS koga je danas u prostorijama preduzeća ubio generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev, rođen 19. septembra 1976. godine u Dubrovniku. Svoje detinjstvo provodi u Trebinju, odakle dolazi u Beograd da nastavi svoje školovanje.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mirko Butulija

Za pet godina, koliko je bio na čelu Auto-moto saveza Srbije, uspeo je da održi tradiciju, unapredi Savez, očuva sistem kompaktnim i profitabilnim i sačuva ugled organizacije u domaćim i međunarodnim okvirima.

Zahvaljujući veoma uspešnoj međunarodnoj saradnji koju je Butulija ostvarivao, Auto-moto savez Srbije stekao je zavidan ugled u svetu auto i moto sporta.

Kroz članstvo u Upravnom odboru Centralno-evropske zone FIA (Međunarodna automobilska federacija) zalagao se za razvoj i popularizaciju auto-moto sporta u Srbiji. Prvi put u istoriji kao predstavnik sa Balkana, Butulija je 2017.  godine izabran za člana Upravnog odbora FIA regije 1.

Kao diplomirani ekonomista, Butulija je bio i član Izvršnog odbora u "AMS Osiguranje" a.d.o. i uvaženi član Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije.

U 2014. godini Butulija biva izabran za predsednika rukometnog kluba "Crvena zvezda", zbog čega klub ostaje u ligi, i posle dužeg vremena postaje finansijski stabilan. Obavljao je i funkciju potpredsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije. 

Poreklom Hercegovac, Butulija je radio na očuvanju tradicije i običaja rodnog kraja, kroz Udruženje Trebinjaca "Jovan Dučić" Beograd, u kom je obavljao funkciju potpredsednika.

Butulija je bio oženjen i otac četvoro dece.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading